Het herfstnummer van AmerZine is uit

18 oktober 2021

Digitaal magazine met achtergronden en actualiteiten van Amerpoort, voor verwanten, medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden.

In dit nummer onder meer aandacht voor:

Logeergezin
Ankie Anneveld en haar man Paul schuiven al 14 jaar elke maand een stoel bij voor Rens. Een weekend per maand logeert hij bij hen en geniet hij van zijn plek in de men-cave. Een verrijking voor het hele gezin, blikt Ankie terug.

Luisterfunctionaris
Jolanda Spelten-Biro brengt als klachtenfunctionaris verwanten, cliënten en medewerkers bij elkaar aan tafel. “Ik luister, dat is het belangrijkste. En probeer samen met de cliënt of verwant te ontdekken: wat zou je eigenlijk willen?” Zo helpt ze de partijen om samen verder te komen.

Op weg naar een nieuw ECD
Cliënten en verwanten schoven afgelopen maand aan bij presentaties van kandidaten voor het nieuwe elektronisch cliëntendossier. Coach medezeggenschap Jetske Drijver vertelt hoe belangrijk het is dat een grote kring van mensen kan meepraten over zo’n belangrijk computerprogramma voor de zorg.

Samen behandelen
Vanuit de visie Samen Behandelen geven behandelaren het stokje aan elkaar over en werken ze samen aan de behandeling van een cliënt. Samen behandelen werkt voor Zoë, zo vertellen begeleider, behandelaren en Zoë zelf.

Veel leesplezier!

Lees en bekijk de nieuwste editie van AmerZine...

 

Wilt u AmerZine automatisch ontvangen? Abonneer u dan op de maandelijkse nieuwsbrief van Amerpoort.