Klimmers voor Niek halen 20.000 euro op voor Mikaré12 oktober 2021

De vrienden van Niek overhandigden maandagavond de opbrengst van hun 'Klimmen voor Niek-actie' aan medewerkers van peuterdagcentrum Mikaré. De opbrengst was maar liefst €65.520,-. Daarvan gaat een deel naar het KWF, een deel naar Joanne en Lauren (de vrouw en dochter van Niek) en een bedrag van maar liefst 20.000 euro naar Mikaré. Het peuterdagcentrum is erg blij met de actie en dit mooie bedrag.

Binnentuin voor kinderen als Lauren

“Een geweldig resultaat waar heel veel kinderen van Mikaré blij van gaan worden”, vertelt manager Karlijn de Jong. “Met dit bedrag gaan we een prachtige binnentuin aanleggen speciaal voor kinderen met een zorgvraag. Zo komt er een zand-watertafel waar je met een rolstoel makkelijk bij kan. Ook gebruiken we vooral natuurlijke materialen. Er komt een berg met een glijbaan, zodat ook kinderen die kruipen van de glijbaan kunnen. Joanne was ontroerd door het eerste ontwerp. Want er ligt nu een plan dat speciaal bedacht lijkt voor kindjes zoals Lauren. We hebben dan ook afgesproken dat Lauren de tuin komt openen in het voorjaar van 2022.”

Klimmen voor Niek

Klimmen voor Niek was een initiatief van een vriendenclub die merkten wat het is om een vriend als Niek te verliezen en wat de ziekte kanker met een gezin kan doen. Niek overleed op 7 maart dit jaar op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Toekijken vonden de vrienden geen optie, handelen daarentegen wel! Op vrijdag 24 september 2021 fietsten zij de Alpe d'Huez op om geld in te zamelen voor het goede doel. Niek zelf was altijd de snelste fietser en fietste eerder ook zelf de Alpe d'Huez. De vrienden hadden het gevoel dat hij er ook dit keer bij was. In ‘hun kerkje’ op de berg hebben ze speciaal voor Niek kaarsjes gebrand ter nagedachtenis.

Mikaré was een van de goede doelen

Lauren (3 jaar), de dochter van Niek en Joanne, is geboren met het syndroom van Joubert, een aandoening aan de kleine hersenen. Dit brengt zorgen met zich mee en het is nog afwachten hoe Lauren zich gaat ontwikkelen. Lauren gaat doordeweeks naar  Peuterdagcentrum Mikaré in Amersfoort. Vandaar dat Mikaré een van de goede doelen was waar de vrienden van Niek voor fietsten. Veel bekenden van Amerpoort hebben de vrienden van Niek gesteund. Dank daarvoor!

www.klimmenvoorniek.nl