Maak jij het mooiste verkeerbord voor Nieuwenoord?

14 september 2021

Op Nieuwenoord geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Helaas houdt niet iedereen zich hier aan. De projectgroep Veilig Verkeer Nieuwenoord (VVN) wil dit met borden en snelheidsmeters duidelijker gaan aangeven. Daarom organiseert de VVN een verkeersbordenontwerpwedstrijd. 

Voor wie?

Cliënten, verwanten, medewerkers oftewel iedereen mag een verkeersbord ontwerpen. Van het mooiste ontwerp gaan we dan een verkeersbord maken en plaatsen op Nieuwenoord. 

Wat is de opdracht?

Ontwerp een bord op A3 formaat met wat jij belangrijk vindt voor de verkeersveiligheid van Nieuwenoord. Denk bijvoorbeeld aan: langzaam rijden, voorrang verlenen, beter opletten etc. Gebruik grote vormen en heldere, sprekende kleuren. Zorg ervoor dat eventuele teksten groot en duidelijk leesbaar zijn en positief geformuleerd met het gedrag dat we willen bereiken, zoals: ‘Bedankt dat je langzamer rijdt’ of ’15 km, dank u!’. 

Waar kan je jouw ontwerp inleveren?

Je kunt je ontwerp of een foto van je ontwerp tot 1 oktober 2021 sturen naar vvn@amerpoort.nl of afgeven bij de receptie. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en/of emailadres te vermelden. 

Donderdagavond 30 september samen tekenen en schilderen?

Geef je nu op voor de teken- en schilder(clubwerk)avond op donderdag 30 september via cultureelcentrum@amerpoort.nl Deze avond  ontwerpen we een verkeersbord voor Nieuwenoord zodat auto’s er op gewezen worden om zich beter aan de snelheid van 15 km per uur te houden. Teken en/of schilder je mee? Opgeven graag vóór 23 september. Na opgaaf kijken we in welk tijdsblok (18.30-19.30 of 19.30 – 20.30) je kunt deelnemen. Je ontvangt een week van te voren een bevestiging van je deelname.

Woensdagmiddag 27 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt!

Tijdens een feestelijke middag op woensdag 27 oktober zal het mooiste verkeersbord onthuld worden en een mooie plek krijgen ergens op Nieuwenoord! De winnaar krijgt van tevoren bericht van de projectgroep VVN.