De Smederij geniet van de belevenistafel

06 september 2021

Met steun van fondsen heeft de dagbesteding in Leusden een belevenistafel kunnen aanschaffen.

Als de belevenistafel op het programma staat, dan kijken de cliënten van dagbesteding De Smederij in Leusden daar al de hele dag reikhalzend naar uit. En als de tafel aangaat, zitten ze in de startblokken te wachten op hun beurt.

Een jaar of twee geleden leende De Smederij de belevenistafel via Amerpoort om te kijken of het iets voor de twee groepen van De Smederij was. “Dit was zo’n groot succes dat cliënten na het inleveren van de tafel bleven vragen wanneer we de tafel weer terugkregen”, vertelt begeleider Evelien van der Lingen. “Hierop besloten we te onderzoeken of we deze voor onze locatie aan konden schaffen.”

Fondsen

Met hulp van Stichting de Boom, de Sylvia Wilhelmina Stichting en Stichting Zonnegloren is dat gelukt. Sinds mei staat de belevenistafel in De Smederij. 

Doordat de belevenistafel multifunctioneel is, kunnen alle cliënten op hun eigen manier meedoen of meebeleven aan de activiteiten op de tafel. De verschillende applicaties helpen vaardigheden van de cliënten te ontwikkelen of in stand te houden. Muziek maken, zingen, bewegen, films kijken, het kan allemaal. 

Kabouter Plop

Vanwege de coronamaatregelen zitten de cliënten nu nog vaak alleen met de begeleider aan de tafel. Maar in de proefperiode twee jaar geleden danste en zong de hele groep enthousiast mee met Kabouter Plop. Evelien: “We merken dat cliënten door het gebruik van de tafel eerder geprikkeld worden deel te nemen aan een activiteit. We zijn erg blij met de tafel en de cliënten beleven er ontzettend veel plezier aan!”