Vieringen De Open Poort live, maar nog wel online

26 juli 2021

De wekelijkse viering komt vanaf 1 augustus rechtstreeks vanuit het Cultureel Centrum live op het scherm in de huiskamer.

Vanaf 1 augustus vindt de wekelijkse viering van De Open Poort weer gewoon op zondag om 10.30 uur plaats, in het Cultureel Centrum. De viering wordt live uitgezonden op YouTube en Vimeo. Er is plek voor een beperkt aantal cliënten in het Cultureel Centrum.

Na de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020 heeft De Open Poort wekelijks een viering opgenomen. De opname vond door de week plaats en werd op zondagochtend gedeeld via YouTube. De teams van de woningen ontvingen een link waarmee ze op zondagochtend de dienst konden starten.

Na een periode van voorbereiden en testen gaat De Open Poort vanaf 1 augustus over op een live stream. De viering is zondag om 10.30 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op de videoplatforms Vimeo en YouTube. 

Link naar de viering

Voor het gemak krijgen de woonlocaties nog steeds elke week een link naar de live stream met een korte tekst over de inhoud van de viering. De link blijft echter na 1 augustus gelijk: met dezelfde link kijk je elke week naar een nieuwe viering.

Terugkijken

Wilt u de viering graag terugkijken? Dat kan. Op de website van Amerpoort vindt u onder De Open Poort de link naar de live streams en een overzicht van voorgaande opnames

De viering bijwonen

In de afgelopen weken konden zo’n veertien cliënten de opname van de viering bijwonen. Eindelijk konden de voorgangers spreken en de muzikanten zingen voor cliënten in plaats van alleen voor de camera. De Open Poort nodigt nu wekelijks een beperkt aantal cliënten uit en houdt daarbij rekening met de coronamaatregelen en de bubbels/polders. Er mag gezongen worden en na afloop is er koffie of thee.

We hopen natuurlijk in de toekomst meer bezoekers te kunnen toelaten. Wanneer dat kan, hangt af van het verloop van de coronacrisis en de landelijke coronamaatregelen. 

Bezoekers in beeld

Aangezien de viering live wordt uitgezonden via internet, kunnen aanwezigen herkenbaar in beeld komen. Toestemming om in beeld te komen, is op dit moment dus een voorwaarde om de viering te kunnen bijwonen.