‘Lintjesregen’ voor team Mariaoordlaan 10/12 Amerpoort

01 juli 2021

Baarnse wethouder verrast team Amerpoort.

Het team van de Mariaoordlaan 10/12 van Amerpoort werd woensdagmiddag 30 juni tijdens een gezellige teamdag verrast door de Baarnse wethouder André van Roshum.

Namens een groep ouders en verwanten van hun 'mannen en dames' werden zij in het zonnetje gezet na een extra zwaar en lastig jaar vol COVID-perikelen. Een jaar waarin de VG-zorg ook nog eens een ondergeschoven kindje bleek te zijn wat betreft aandacht vanuit Den Haag.

Álles in het werk gesteld

De ouders en verwanten hebben de afgelopen anderhalf jaar een team gezien, dat álles in het werk heeft gesteld om 'hun' bewoners te beschermen, te ondersteunen en zo optimaal mogelijk door deze zware tijd heen te loodsen. Ook als dat ten koste ging van hun eigen veiligheid en dat van hun thuisfront. Of als dat betekende dat ze voor de zoveelste keer met beide groepen in quarantaine moesten. Of als ze extra onrust en zelfs agressie zagen ontstaan bij hun bewoners omdat die het allemaal niet meer begrepen. Want hoe leg je uit, dat papa en mama niet meer langskomen of je op komen halen? Dat je niet meer naar de dagbesteding mag? Dat je begeleiders ineens een mondkapje op moeten? Dat je niet meer naar de muziekclub mag of een kopje koffie kunt gaan drinken in het Cultureel Centrum?

Dankbaarheid

Alles werd anders - voor iedereen natuurlijk. Maar zéker voor deze groep, die vaak juist zoveel baat heeft bij regelmaat en duidelijkheid. De groep ouders en verwanten van de bewoners van de Mariaoordlaan 10/12 hebben hun dankbaarheid proberen te tonen door een officieel moment te organiseren met een symbolische ‘lintjesregen’.

Voor alle zorgmedewerkers

In een korte speech benadrukte wethouder van Roshum dat met dit moment natuurlijk ALLE zorgmedewerkers van Amerpoort geëerd werden vanwege hun extra  fantastische inzet tijdens de COVID-pandemie. Daarna kregen alle teamleden door het Amerpoort atelier Past-Zo gemaakte lintjes opgespeld, vervaardigd in de Amerpoort kleuren. Bloemen en taart maakten vervolgens de verrassing compleet. 

Een klein gebaar van intense dankbaarheid voor een prachtige groep mensen met hart voor 'hun' bewoners.