Harry Bosma stopt als directeur van divisie 1 en Expertisecentrum Behandeling

12 juli 2021

Harry Bosma (directeur divisie 1 en Expertisecentrum Behandeling) gaat op 1 november Amerpoort officieel verlaten. In oktober neemt hij zijn resterende verlofuren op. Hij wordt directeur–bestuurder van onderwijsorganisatie Octant​. Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder meerdere kindcentra en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. 

Trots


Harry over zijn vertrek: “Na (met een korte onderbreking) ruim 5,5 jaar bij Amerpoort te hebben mogen werken, is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. 

Ik kijk terug op een mooie tijd bij een prachtige organisatie. Het werken voor en met cliënten heeft mij de meeste energie gegeven, naast de veelal mooie ontmoetingen met familie, medezeggenschap en collega’s uit de zorg en alle ondersteunende diensten. Bedankt, misschien wel juist ook voor alle (leer-)ervaringen en de positief-kritische blik op ons werk.

Ik ben ontzettend blij met alle gedragsdeskundigen, managers en het beleidsteam met wie ik in de afgelopen jaren heb mogen samenwerken om, zoveel als mogelijk, cliënten en medewerkers te ondersteunen en tegelijkertijd de nodige stappen te zetten. Hoewel je de rol van directeur vooral niet moet overschatten, hoop ik dat ik door de invulling van deze rol, daaraan ook een bijdrage heb geleverd. 

Wat ben ik terugkijkend trots op alle collega’s die dag in dag uit –ook als er een pandemie uitbreekt of als er bijvoorbeeld net iets te veel vacatures zijn– klaarstaan voor cliënten en met hun hart en professionaliteit het verschil willen maken!

Ik kies nu voor Octant, juist omdat het voor mij een nieuw werkveld is, waar tegelijkertijd inspirerende thema’s als ‘werken in de driehoek’ en ‘focus op ontwikkeling, in de brede zin van het woord’ zullen terugkomen. Octant is bovendien net als Amerpoort een waardengedreven organisatie.”

Mooie stap


Paul Willems: “Ik vind het jammer dat Harry Bosma vertrekt, maar besef dat dit een mooie stap is in zijn loopbaan. Ik wil hem bedanken voor al zijn inzet voor Amerpoort, zowel eerst als directeur voor divisie 2 en de afgelopen 3,5 jaar als directeur voor divisie 1 en het Expertisecentrum Behandeling (ECB). Met verve heeft hij gebouwd aan de verdere ontwikkeling van de divisie en met het programma “Samen Behandelen” ook aan behandeling binnen onze organisatie. Ik wens hem veel succes en plezier in zijn nieuwe baan binnen een heel andere mooie sector, namelijk het onderwijs.” 

Opvolger


Harry Bosma gaat vanaf oktober tijdelijk vervangen worden door een (interim) directeur, zodat de nieuwe bestuurders de tijd hebben om een opvolger te vinden.