Oud-bestuurder Leo van Beek overleden

16 juni 2021

Na een lange ziekteperiode is oud Amerpoort bestuurder Leo van Beek op 72-jarige leeftijd overleden.

​​​Leo was directeur bestuuurder van Nieuwenoord van december 1987 tot 1999. In die periode verlangde de overheid dat mensen met een beperking zoveel mogelijk buiten de instellingsterreinen zouden gaan wonen, 'midden in de samenleving'.

Nieuwenoord koos er voor om cliënten zelf daarin een keuze te laten maken: wonen op het instellingsterrein of kleinschalig in de regio. Om die reden besloot Nieuwenoord, onder leiding van Leo van Beek, in 1995 te fuseren met De Eemhorst. Deze stichting in de regio Amersfoort richtte zich op dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen kregen ze een nieuwe naam: Amerpoort.

Leo van Beek kan daarmee gezien worden als een belangrijke grondlegger van het huidige Amerpoort. Ook al is het inmiddels 22 jaar geleden dat Leo afscheid nam van Amerpoort, is hij ons blijven volgen via social media en bleef actief op Twitter en LinkedIn.

Na een lange ziekteperiode is Leo 12 juni overleden op 72 jarige leeftijd. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden op vrijdag 18 juni.

De bijdrage van Leo aan de ontwikkeling van Amerpoort bewaren wij in onze herinnering. Wij wensen zijn vrouw en dochters veel sterkte toe.

Namens medewerkers van Amerpoort,

Paul Willems,
Raad van Bestuur​

 

Foto: Cello zorg.