Amerpoort en Reinaerde gaan de Kookapp testen

28 juni 2021

Helpt de Kookapp mensen met een licht verstandelijke beperking om leuk, lekker en gezond te koken?

Twaalf cliënten van Amerpoort en Reinaerde en hun begeleiders doen mee aan een onderzoek naar de Kookapp. 

Wat is de Kookapp?

De gratis Kookapp is een paar jaar geleden ontwikkeld door Humanitas DMH. Diverse cliënten van Amerpoort gebruiken deze app al. Met simpele stappen, plaatjes, kookvideo’s en een kookwekker helpt de app mensen om een lekkere, betaalbare en gezonde maaltijd te maken. Sinds kort is er een nieuwe versie van de app, waaraan onder meer Amerpoort en Reinaerde hebben meegewerkt. Ook is er nu een website over de Kookapp. 

Onderzoek

Amerpoort en Reinaerde willen weten of de Kookapp mensen helpt om leuk, lekker en gezond te koken. En welke ondersteuningsvragen zij hebben om de app te gebruiken. Daarom gaan in juni tot en met augustus cliënten in verschillende woonsituaties de app testen. Vanuit Amerpoort doen 6 cliënten en hun begeleiders mee. Het onderzoek wordt ondersteund vanuit de Innovatieimpuls door Vilans en Academy het Dorp. In de zomer besluiten Amerpoort en Reinaerde of de app in de hele organisatie wordt gepromoot en ondersteund.

Genieten

“Sommige mensen bij Amerpoort genieten echt van de Kookapp, zegt projectleider bij Amerpoort Hannes Olij-Myburgh. Vanuit het expertisecentrum van Amerpoort stimuleert hij gezonde leefstijl. Die ervaringen waren de aanleiding om te onderzoeken voor wie de Kookapp een geschikt hulpmiddel is binnen Amerpoort. Het afgelopen jaar heb ik samen met ervaringsdeskundigen Arthur Frohn en Celeste Sebel, de diëtisten van Amerpoort en EdLoket hard gewerkt om de Kookapp nog beter te maken. We kunnen niet wachten om te zien hoe de nieuwe versie van de app bevalt bij mensen die hem in de testfase gaan gebruiken. De resultaten van het onderzoek delen we met geïnteresseerde organisaties.”