Amerpoort ontvangt eerste exemplaar van boek ‘Rapporteren en reflecteren in de zorg’

18 juni 2021

Manager Ania van der Hoeven en gedragsdeskundige Caroline Schurink ontvingen donderdag 17 juni uit handen van trainers en schrijvers Veronica Waleson en Hans van der Linden het eerste exemplaar van het boek ‘Rapporteren en reflecteren in de zorg. In minder tijd en met meer aandacht’. Dit gebeurde tijdens een online webinar.

Veronica Waleson vertelt hoe het in 2015 allemaal begon bij Amerpoort. “Ik mocht toen in opdracht van Ania van der Hoeven en Caroline Schurink als pilot de cursus ‘Deskundig en betrokken rapporteren’ geven. Ik hoor Caroline nog zeggen: ‘het moet wel leuk zijn, want ze moeten al zo veel’. Inmiddels geven we al jaren de training Schrijven voor begeleiders. Een training die door ruim 70 begeleiders is beoordeeld met een 8,5. En nu ligt er het boek. Veel van de inhoud is geïnspireerd op de trainingen die Hans en ik bij Amerpoort hebben gegeven.”

Webinar
Vandaar dat zij het eerste exemplaar van het boek aan Amerpoort wilden overhandigden. Dit gebeurde tijdens een online webinar waarin manager Ania van der Hoeven en gedragsdeskundige Caroline Schurink samen met Kathalijne van den Brekel (ervaringsdeskundige moeder), coördinerend begeleider Annemieke de Vries van locatie De kiezel enJeroen ten Brummeler (adviseur Leren en Ontwikkelen) in gesprek gingen over het belang van goed en rapporteren en reflecteren. Voor iedereen nu extra belangrijk, omdat inmiddels ook bij Amerpoort cliënten en verwanten kunnen meelezen in PlanCare via het cliënten- en verwantenportaal of de Eva-app.

Kwaliteit van zorg
Het unieke van de aanpak van de trainers is de verbinding tussen schrijven en reflecteren. Het is deze combinatie die maakt dat goed rapporteren een positief effect heeft op de kwaliteit van de zorg voor cliënten.

Doe-boek
Rapporteren en Reflecteren in de Zorg is een echt doe-boek voor begeleiders geworden. Vol praktijksituaties, oefeningen en een beetje theorie. Dit boek helpt hen bij het schrijven van rapportages. Begeleiders leren bondig te schrijven, maar wel volledig. Objectief te schrijven, maar wel aantrekkelijk. De nadruk ligt op het ontwikkelen van taalgevoel en uitdrukkingsvaardigheid. Begeleiders krijgen praktische tips over hoe het beter, leuker én sneller kan. Kortom hoe in minder tijd en met meer aandacht gerapporteerd kan worden.

Webinar terugkijken of boek bestellen?
Het webinar is opgenomen en terug te zien via het YouTube-kanaal van Amerpoort.

Het boek is vanaf vandaag te koop via de website van Uitgeverij Damon: www.damon.nl