Week lang aandacht voor erotische dienstverlening

26 mei 2021

De VGN start op vrijdag 21 mei met een cross mediale campagne over het thema ‘erotische dienstverlening in de GHZ’. We sluiten aan bij een initiatief van Fabuch Social Cinema, een inclusieve organisatie die de film ‘Ada’ maakte, die dinsdag in première gaat. Direct gevolgd door een talkshow onder leiding van Catherine Keyl. Zij ontvangt verschillende ervaringsdeskundigen, zorgbestuurders, belangenverenigingen, politici en beleidsambtenaren. Hieronder bevinden zich enkele bestuurders van VGN-leden en een beleidsdeskundige van de VGN. Dit programma wordt vijf avonden aaneen vanuit de schouwburg in Leeuwarden gedraaid. 

Vooruitlopend op deze serie heeft de VGN een campagnepagina online gezet. Hier wordt vanuit verschillende invalshoeken dieper ingegaan op het thema, met cijfers, persoonlijke ervaringen, opinie en oplossingsrichtingen. Er staat een podcast waarin een sekswerker en een klant met een beperking aan het woord komen over de praktijk. Maar ook een interview met twee zorgbestuurders die zich vanuit het perspectief van de zorgaanbieder openhartig uitlaten over het onderwerp. En er is een blog van de voorzitter van de stichting alternatieve relatiebemiddeling (SAR) te lezen, waarin een handreiking staat voor professionalisering, financiering en overheidsbemoeienis.

De talkshows en de film die direct na Pinksteren gepubliceerd worden, kunnen online worden gevolgd maar organisaties kunnen de producten ook als pakket op een later moment bekijken. Aansluitend kan Fabuch een Social Hackathon organiseren, om zo interne vraagstukken over erotische dienstverlening binnen organisaties aan te kaarten, een gezicht te geven en op te lossen. Meer informatie vindt u op www.fabuch.nl.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau