Twee jaar Amerpoort bij TivoliVredenburg

29 mei 2021

Enkele medewerkers praten je bij...

Enkele van onze medewerkers praten je graag bij hoe het ervoor staat, wat het werken bij TivoliVredenburg zo leuk maakt…of wat juist niet, wat de werkzaamheden zijn voor en achter de schermen en wat de mogelijkheden zijn van de dingen die je hier zou kunnen leren. Lees je mee?!

Jannick: “TivoliVredenburg is een gigantisch gebouw midden in hartje Utrecht dat bestaat uit 10 verdiepingen, 6 concertzalen, café Het gegeven paard en Kitchen bar Danel. Daarnaast is er ook artiestenfoyer Kings Cross waar artiesten en het personeel eten.” 

Joyce: “Ja, je kunt dus ook artiesten tegenkomen als je bij TivoliVredenburg werkt. Er wordt dan wel van je verwacht dat je zo gewoon mogelijk doet." 

“Ja, maar dat is wel heel lastig hoor als je ineens Ome Willem tegenkomt in de gang die aan je vraagt waar het artiestenrestaurant is", zegt Raymond. "Of als Frans Bauer voorbij loopt terwijl jij je broodje zit te eten.” 

Jannick: “Wij helpen in TivoliVredenburg mee in de horeca, de keuken, facilitair en bij hospitality. Het leukste vind ik de afwisseling van het werk. De ene dag sta je in de horeca en de andere dag werk je achter de schermen.”

In de horeca brengen we eten en drinken weg naar de gasten vertelt Malivai. Ook zetten we het terras klaar en af en toe mogen we achter de bar werken. Shevan vindt het contact met de gasten leuk. “Ik maak dan een praatje met de gasten over het weer, over welke concerten ze bezoeken en als ze bier bestellen dat geef ik soms ook een tip welk biertje ze misschien nog meer lekker vinden”. 

Joyce: “Ik ben in TivoliVredenburg gekomen omdat mijn oude werkplek ging stoppen. Het was voor mij in het begin erg wennen. Waar ik werkte was het klein en hier is het groot. Gelukkig is er door de begeleiding een plattegrond gemaakt voor de tafelnummers. Zo kunnen we toch zelf bedienen. Er kunnen veel gasten op het terras, zoveel dat ik soms aan het eind van de dag moeie benen heb. Voor de afdeling facilitair spoelen we de leidingen door, maken we barren schoon door het hele gebouw en maken we de riders kaar voor bands. Riders, ja dat is wat een band graag op hun kleedkamer wil qua eten en drinken. Ik moest 1 keer echt heel veel gin klaarzetten”. 

Shevan: “We mogen normaal gesproken ook tijdens de concerten werken tijdens een 'Kan ik je helpen? dienst' om de mensen die naar de concerten komen de weg te wijzen: waar de wc’s zijn, de zalen, waar de kaartjes gescand worden en waar je wat kunt eten en drinken. Van tevoren krijg je dan een briefing van de bedrijfsleider waarin je krijgt te horen welke artiest in welke zaal optreedt, hoe laat een concert begint en is afgelopen en hoeveel bezoekers je kunt verwachten. Maar ja, dat was vóór corona”. 

Jannick: “Ons team bestaat op dit moment uit 11 mensen, maar je werkt natuurlijk ook samen met de collega’s van TivoliVredenburg. 

Malivai: “Dat vind ik heel leuk aan het werken in de horeca. We hebben daar zoveel verschillende collega’s. Het is iedere dag een verrassing met wie ik werk. Dat sociale vind ik erg leuk! 

Volgens Shevan zijn alle Amerpoort collega’s prettig gestoord. “Ze zijn wel gezellig en het is nooit saai! Het is wel jammer dat we nooit een dag allemaal samen werken. Gelukkig zien we elkaar wel allemaal tijdens een uitje”. 

Jannick en Joyce: “We vinden het erg leuk om hier te werken." 

Jannick: “Ja, en wat tof is dat we ook af en toe gratis naar concerten mogen. Ik ben bijvoorbeeld bij Joris Linssen en Caramba geweest wat erg leuk was.” 

Joyce: ”Ook ben ik wel eens gratis naar een concert geweest. Naar Nick en Simon, Michael Prins en naar het nagedachtenis concert van Avicii.”

Jannick: “Wij zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s. Klinkt ons verhaal voor jou als muziek in de oren? Of ken je iemand voor wie deze werkplek geschikt is? Neem dan contact op met de begeleiders van Amerpoort TivoliVredenburg via tivolivredenburg@amerpoort.nl​​ of kom eens kijken in TivoliVredenburg!”​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau