Feestelijk open huis bij Pastorie de Elleboog

03 juni 2021

Pastorie de Elleboog is open! Verwanten en omwonenden komen deze week een kijkje nemen.

Op deze stralende dag hangen er vlaggetjes aan het hek en staan kleurrijke kunstwerken buiten, voor Pastorie de Elleboog aan de Langegracht 37 in Amersfoort. Een passerende fietser kijkt nieuwsgierig om. Wat is hier te doen?

En dat is precies de bedoeling. Pastorie de Elleboog houdt deze week open huis voor verwanten en omwonenden. Ook is er zaterdagmiddag een officiële opening met genodigden. Allemaal coronaproof op afstand en in tijdsblokken. Maar het plezier is er niet minder om. 

Salon

Binnen komen ouders, broers en zussen kijken naar de nieuwe dagbestedingsplekken en naar wat er in de Salon allemaal te koop is. In het afgelopen jaar is de ambachtelijke dagbesteding De Elleboog verbouwd tot huis voor kunst en ambacht. De winkel en het atelier van Jans Pakhuys en Multimediastation zijn verhuisd van de Grote Jansstraat naar de Langegracht. Naast de verkoop van mooie Amerpoort producten en kunst in de Salon, kan er binnenkort ook een kopje koffie met een versnapering uit eigen keuken genuttigd worden in de Koffiekamer of op het terras van Pastorie de Elleboog.

Plafond

Het interieur en de verbouwing werd ontworpen en begeleid door vormgever Berry Slok die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van Jans Pakhuys en de vroegere Amerpoort kunstagenda. Zijn studio heeft een heel uniek plafond ontworpen voor Pastorie de Elleboog, een echte blikvanger.

Multimedia

Op het terras achter de pastorie geniet Mohammed Rhaddouzi van het bezoek en de muzikant die net aan zijn optreden begint. Enthousiast vertelt hij over zijn hobby’s ict en voetbal en zijn dagbesteding bij de arbeidsgroep en het Multimediastation. Op zolder bij Multimedia bouwt hij aan zijn website of maakt hij een rap, bij de arbeidsgroep op de begane grond scant hij de post, lamineert documenten en haalt papier door de versnipperaar. “De begeleiders zijn leuk. Daar heb ik echt een klik mee.”

Verschillende taken

Even verderop zit Sabine Kop met haar moeder Jolanda op het terras. Sabine doet dagbesteding bij de zeepmakerij. “Ze werkt heel graag, ze vindt het altijd fijn als ze weer naar haar werk kan,” vertelt Jolanda. Door de anderhalve meter afstand kan Pastorie de Elleboog minder cliënten ontvangen en werkt Sabine vier dagen per week in plaats van vijf.  Sabine houdt van veel verschillende taken. “Ik kan zagen, kaarsen maken, appeltaart bakken… “ Door de komst van de nieuwe groepen, ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden. “Het is leuk om te merken Sabine door de komst van de nieuwe groepen, andere dingen aangeboden krijgt. Zo heeft ze ook leren mozaïeken.” 

De cliënten van de keukengroep lopen intussen rond met koffie, thee en taart. Ze zijn er klaar voor om gasten van buiten te ontvangen op het terras en in de Koffiekamer. Dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 17.00 uur is Pastorie de Elleboog nu open. De cliënten beginnen al wel tussen 8.00 en 9.00 uur met hun werk op de dagbesteding. Op zaterdag blijft de pastorie nog even gesloten. 

Pastorie De Elleboog op onze website​

Pastorie De Elleboog op Facebook

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau