Pastorie de Elleboog gaat open

03 mei 2021

Na een jaar lang corona, verbouwing en verhuizingen kunnen we eindelijk zeggen dat we open gaan.

Afgelopen december sloot Jans Pakhuys definitief haar deuren. De inboedel ging richting het pittoreske deel van Amersfoort aan de Langegracht 37 om toegevoegd te worden aan het bestaande dagcentrum de Elleboog dat in de oude pastorie van de Elleboogkerk huist. Vandaar de nieuwe naam. 

Het interieur en de verbouwing werd ontworpen en begeleid door vormgever Berry Slok die ook verantwoordelijk was voor de vormgeving van Jans Pakhuys en de vroegere Amerpoort kunstagenda. Zijn studio heeft een heel uniek plafond ontworpen voor Pastorie de Elleboog dat de show zal stelen.

Pastorie de Elleboog is een huis vol kunst en ambacht. Het bekende atelier, de winkel en het multimediastation van Jans Pakhuys krijgt versterking van de creatieve en ambachtelijke groepen van de Elleboog. Naast de verkoop van mooie Amerpoort producten en kunst in de Salon, kan er binnenkort ook een kopje koffie met een versnapering uit eigen keuken genuttigd worden in de Koffiekamer of op het terras van Pastorie de Elleboog.

U bent van harte welkom in Pastorie de Elleboog per dinsdag 4 mei vanaf 10.30 uur. Openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur. Zaterdagen blijven we nog even gesloten. Dat geldt ook voor de Koffiekamer.

Pastorie De Elleboog op onze website​

Pastorie De Elleboog op Facebook