Karbouw schenkt Florence Nightingale Guidelights

18 mei 2021

"Als waardering voor alle verpleegkundigen en verzorgenden”.

Amerpoort verpleegkundige Marianne Kors nam dinsdag twaalf Florence Nightingale Guidelights in ontvangst. De design lampen werden overhandigd door Vincent Klompenhouwer, commercieel manager van bouwbedrijf Karbouw. “In tijden van corona vormen jullie als verzorgenden de hoeksteen van onze samenleving. Waar wij als Karbouw met zorg en aandacht bouwen, kunnen wij in deze tijden bouwen op jullie,” aldus het bedrijf.

In totaal schenkt bouwbedrijf Karbouw 250 Florence Nightingale Guidelights aan zorginstellingen in de regio’s Amersfoort en Arnhem “als waardering voor alle verpleegkundigen en verzorgenden”. Jan Willem Schuurmans, directeur van het Expertisecentrum van Amerpoort, sprak zijn dank uit voor dit bijzondere gebaar van Karbouw. De twaalf lampen worden verloot onder de verpleegkundigen van Amerpoort.

De speciale Florence Nightingale editie van de Guidelight is een initiatief van het Historisch College FNI/V&VN in samenwerking met Weltevree. Op de lamp prijkt een persoonlijke boodschap en de handtekening van ‘Lady with the Lamp’ Florence Nightingale (1820-1910), moeder van de moderne verpleegkunde. De lamp symboliseert zowel de rijke geschiedenis van het vak als de moderne innovatieve verpleegkundige en verzorgende. Daarnaast is het ook een praktisch product: mobiel, oplaadbaar en te gebruiken als zaklamp.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau