Volg Wilbert in ‘Leven op 1 maNier’

22 april 2021

Bewegingsagoog Amerpoort doneert nier.

Maandag 19 april was te zien hoe EO-presentator Bert van Leeuwen te gast was bij Amerpoort. Hij ging op bezoek bij Wilbert. Wilbert werkt sinds 2017 als psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog bij Amerpoort. 

Naast dat hij elke dag lekker aan het bewegen is, was hij het afgelopen half jaar ook druk met iets anders. Hij doneerde een nier aan zijn schoonmoeder. Hoe dat allemaal ging, is terug te kijken in de aflevering van ‘De 100, wachten op een donor’ op NPO1.

​Maar nu wil Wilbert mensen bewust maken van nierdonatie en ook laten zien dat je met 1 nier alle bijzondere dingen nog kunt doen. Zijn doel is daarom om een hele triathlon binnen een jaar na zijn nierdonatie te voltooien. Deze staat gepland op 28 augustus.

Wilbert maakt een eigen Youtube serie om mensen meer inzicht te geven in wat een nierziekte is en wat er bij een operatie komt kijken. Daarnaast neem hij je mee in zijn herstel en de weg naar de triathlon.

Benieuwd naar zijn verhaal? Volg hem op instagram @wilbert_jansen en volg zijn serie 'Leven op 1 maNier’:​