Online symposium Expertisecentrum Amerpoort – afscheid Jan Willem Schuurman

12 april 2021

Hoe ziet een goed leven eruit over 10 jaar? Donderdag 10 juni 2021 - 9.30 – 12.30 uur.

Online symposium

Hoe ziet een goed leven eruit over 10 jaar?

Samenwerken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is waar Amerpoort voor staat. Hoe ziet zo’n goed leven eruit over 10 jaar? Veranderen onze ideeën en onze mogelijkheden als het gaat om begeleiding of behandeling? Werken met hart voor de zorg: hoe is dat over 10 jaar?

We kijken naar deze vragen vanuit verschillende perspectieven, namelijk vanuit:

  • wetenschap
  • technologie
  • familie en betrokkenen
  • cliënten

Met bijdragen van: Joop Hoekman, Cathelijn Oudshoorn, Wim Goossens en ervaringsdeskundige cliënten.

Dagvoorzitter van het symposium is Paul Pardon, coördinator organisatieontwikkeling en –advies bij Carante Groep.

De bijeenkomst is voor medewerkers van Amerpoort, voor geïnteresseerde verwanten en vakcollega’s in het netwerk van Amerpoort.

Lees meer over het programma en de sprekers in de uitnodiging (pdf).

Aanmelden voor het symposium kan via onze website.
 

Jan Willem Schuurman neemt afscheid van Amerpoort

We organiseren dit symposium ter gelegenheid van het afscheid van Jan Willem Schuurman, directeur Expertisecentrum van Amerpoort. Vanaf juni 2021 gaat hij van zijn pensioen genieten.

Jan Willem heeft de afgelopen zes jaar samen met medewerkers van Amerpoort het Expertisecentrum vormgegeven. Dit betekende een aanzienlijke impuls in de aandacht voor kennis ontwikkeling, deling en borging binnen onze organisatie. Van de inzet van ervaringsdeskundige cliënten en familieleden, de uitwisseling van kennis tussen collega’s onderling tot de samenwerking met andere organisaties.

Vol energie en enthousiasme heeft Jan Willem hieraan gewerkt. We organiseren dit symposium passend bij zijn stijl en vanuit de kennis en ervaring van de afgelopen jaren, als dank voor zijn enorme inzet én als mogelijkheid om met elkaar te blijven werken aan het versterken en delen van elkaars kennis en ervaring.

Helma Groenewegen tijdelijk directeur Expertisecentrum

Helma Groenewegen zal Jan Willem Schuurman tijdelijk opvolgen, van half mei tot eind 2021. Zij werkt momenteel als manager Behandeling bij Amerpoort. Helma geeft leiding aan drie teams: paramedisch team, Centrum voor Diagnostiek en Behandeling (CDB) en Gezondheidscentrum Christophorus.

De functie van directeur Expertisecentrum wordt voorlopig tijdelijk ingevuld, vanwege het vertrek van bestuurder Paul Willems per 1 september. De nieuwe Raad van Bestuur en het MT kunnen vervolgens nadenken hoe deze functie in de toekomst structureel wordt ingevuld.