Uroloog Tergooi bij Amerpoort en Sherpa

10 maart 2021

Uroloog Tergooi houdt spreekuur bij Sherpa en Amerpoort

Sinds twee weken kunnen cliënten van Amerpoort en Sherpa in het bijbehorende gezondheidscentrum terecht bij een uroloog van Tergooi. Dit is een voorbeeld van hoe Tergooi de zorg anders wil aanbieden. Dichterbij de patiënt als dat kan. Sherpa en Amerpoort bieden zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Door het spreekuur in het gezondheidscentrum te laten plaatsvinden, hoeven zij en hun begeleiders niet meer naar het ziekenhuis gebracht te worden. Elke zes weken op vrijdagmiddag kunnen ze bij de uroloog terecht.

Zorg in een vertrouwde omgeving

Judith Wiltink, uroloog in Tergooi: “We hopen dat het bieden van deze zorg in een omgeving die vertrouwd is, leidt tot een betere kwaliteit van zorg en meer rust bij de cliënten, hun verwanten en begeleiders. Door het spreekuur dichterbij te laten plaatsvinden, hoeft een patiënt niet meer met een busje of ambulance naar het ziekenhuis gebracht te worden. Ze ondervinden daar vaak veel stress van. En doordat we dichterbij zijn, kunnen we sneller contact leggen met de huisarts en de arts verstandelijke gehandicapten (AVG) waardoor we samen betere zorg kunnen bieden. Artsen die al werken in het gezondheidscentrum krijgen ook meer kennis en inzicht in urologische aandoeningen, waardoor zij beter leren wanneer een patiënt wel of niet naar het ziekenhuis moet gaan. Het voelt echt als een stap voorwaarts.”

Samenwerking met gezondheidscentrum

Zorgorganisaties Sherpa en Amerpoort bieden zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van de cliënten woont op de woonzorgparken in Baarn. Deze organisaties werken daarnaast samen in een gezondheidscentrum voor hun cliënten. Naast de eerstelijns zorg, zoals de huisarts, zijn er ook een aantal bijzondere spreekuren van medisch specialisten zoals een neuroloog, dermatoloog of psychiater. En sinds kort dus ook een uroloog.

Foto: Uroloog Judith Wiltink ‘het voelt echt als een stap voorwaarts’.

Bron: www.tergooi.nl