Stadsdorp Vathorst, in de wijk en online

26 maart 2021

Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact.

Stadsdorp Vathorst is een samenwerking van organisaties in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst. En het is een website, met nuttige informatie voor mensen met een beperking. 

Samenwerking

Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich thuis voelt in zo’n grote wijk als Vathorst? Een goede samenwerking is het halve werk. Daarom begonnen organisaties als Amerpoort, Abrona, Hart van Vathorst, Land in Zicht, de wijkteams en Indebuurt033, Philadelphia, SRO, Humanitas-DMH, Kwintes, Stichting Sprank en Accolade zorg, met een netwerk in de wijk.

Als er geen coronavirus was, dan hadden ze allang samen een informatiemarkt in de wijk georganiseerd. Maar dat kan nu nog even niet.

Website

Wat wel kan, is mensen online met elkaar verbinden. Mensen met een beperking kunnen onvoldoende vinden wat er voor hen is in de wijk. Op de website Stadsdorp Vathorst kan je zoeken in een selectie van activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een beperking. Waar kan je voor weinig geld eten? Waar kun je dagbesteding doen? Hoe kun je sporten of meer bewegen? Dat staat op de website. De site is gebouwd met subsidie van de gemeente Amersfoort, via 033indebuurt. 

Dorp in de stad

Hanne Jurritsma, clustermanager bij Amerpoort, kwam een paar jaar geleden op het idee voor Stadsdorp Vathorst. “Een dorp in de stad. Met een goede buur waar je het spreekwoordelijke kopje suiker kunt lenen. En waarbij het niet uitmaakt wie een beperking heeft en wie niet. Je woont gewoon allemaal in dezelfde wijk.”

Facebook

Naast de site www.stadsdorpvathorst.nl is ook een Facebookpagina, met activiteiten en leuke berichten over het leven in Vathorst.