Ervaringsdeskundigen geven gastlessen op het Corderius

02 maart 2021

Als vierdejaars vmbo-leerling moet je een vervolgopleiding kiezen. Wat wil je worden?

Het antwoord op die vraag wordt gemakkelijker als je weet wat bijvoorbeeld werken in de gehandicaptenzorg inhoudt. En iets hoort over de wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Daarom gaven ervaringsdeskundige cliënt Danielle van Amelsbeek en cliëntcoach Ida Vaessen onlangs een online gastles over de mogelijkheden in de gehandicaptenzorg aan bovenbouw leerlingen van het Corderius college in Amersfoort.

Deze gastles is onderdeel van een nieuw loopbaanoriëntatieprogramma: What’s Next! 

What’s Next is een les- en coachingsprogramma op het gebied van talentontdekking en loopbaanoriëntatie voor de bovenbouw van het vmbo. Met dit programma willen Move en SOVEE bijdragen aan een soepelere overgang van vmbo naar mbo door jongeren inzicht te geven in hun talenten en mogelijkheden. Het programma wordt uitgevoerd in de regio Utrecht/Amersfoort.

Jongeren die deelnemen aan What’s Next vergroten hun kansen op het vinden van een passende studie. Aan de hand van lessen en coachingsbijeenkomsten ontdekken vmbo-leerlingen welke vervolgopleiding bij hun talenten past en welke waardevolle positie zij in de maatschappij kunnen gaan innemen. 

Amerpoort werkt graag mee aan dit initiatief en verzorgt met ervaringsdeskundige cliënten en praktijk opleiders gastlessen over werken in de gehandicaptenzorg.​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau