Snoezelmaterialen in nieuw Grand Café Nieuwenoord

08 februari 2021

Het Cultureel Centrum is vanwege de Corona-maatregelen helaas nog steeds alleen geopend voor noodzakelijke bijeenkomsten. Zo werden de cliënten op Nieuwenoord hier ingeënt. Voor de meeste cliënten was het de eerste keer dat ze het vernieuwde Cultureel Centrum binnen stapten. Helaas kon er nog geen patat besteld worden, maar kwamen ze dit keer voor een prik. 

Wel kon er met een schuin oog rond gekeken worden naar alle vernieuwde ruimtes. De loungehoek met snoezelmaterialen is er één die meteen opvalt. Zo staat er een waterwand met bubbeltjes waar je lekker naar kunt kijken. En ook in de salontafel borrelt water rond. Hierin zit een waterbol die zelfs van kleur kan veranderen. Daarnaast hangt er aan de wand een voelpaneel. Met allemaal draaischijven, wieltjes, bellen en spiegeltjes. Een leuk extraatjes voor een uitstapje naar het Cultureel Centrum, waar het voor velen toch al feest is, als er wat lekkers besteld wordt! 

De snoezelmaterialen zijn gekocht dankzij een bijdrage van het Steunfonds Geestelijke Gezondheidszorg ’t Gooi. Zij dragen de cliënten een warm hart toe en hopen dat de snoezelmaterialen bijdragen aan een nog ontspannener en gevarieerder bezoek aan het Grand Café. Daar zijn wij als Amerpoort het Steunfonds natuurlijk erg dankbaar voor.

Helaas moeten we dus nog even geduld hebben tot we de snoezelmaterialen in het echt kunnen zien en ervaren. Maar de foto’s bieden alvast een voorproefje.​