15 maart: finale van de Gehandicaptenzorgprijs

05 maart 2021

Amerpoort is een van de drie finalisten. De finale op 15 maart is live te zien via internet.

Amerpoort heeft een plek veroverd in de finale van de Gehandicaptenzorgprijs. Als één van de drie finalisten maken we voor het Buitengewoon Fluor Festival kans op 10.000 euro in deze wedstrijd van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Het Buitengewoon Fluor Festival is muziek voor en door mensen met een verstandelijke beperking, in Amersfoort. Het is een mooie samenwerking met Poppodium Fluor. De finale is op 15 maart. Spannend!

De finalisten

Tijdens de pitchdag in januari overtuigden Amerpoort, Aveleijn en Bartiméus de jury dat hun initiatief het beste voldeed aan de criteria van de prijs. Hun initiatieven richten zich op het verminderen van eenzaamheid en dragen bij aan verbinding met anderen bij mensen met een beperking. Dat doen ze elk op een heel andere manier.

Amerpoort organiseert regelmatig muzikale bijeenkomsten waar veel vriendschappen uit ontstaan, met als klap op de vuurpijl: een festival voor (en ook door) mensen met een beperking. Bij Aveleijn worden creatieve mensen met en zonder beperking aan elkaar gekoppeld, die een periode lang samen kunst creëren en zo bijzondere connecties maken met elkaar. Dit resulteert in een kunstexpositie die ook door duo's (met en zonder beperking) is georganiseerd. Door het initiatief van Bartiméus kunnen mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking, die niet kunnen lezen en schrijven, zelfstandig meedoen in de digitale wereld en zo verbinding vinden.

Tijdens de uitreiking zullen alle drie de finalisten hun initiatief toelichten in een pitch. 

Kijk mee op de live stream

Wil je meer weten over eenzaamheid onder mensen met een beperking? En... ben je benieuwd wie er met de hoofdprijs van € 10.000,- vandoor gaat? Volg dan 15 maart de livestream van de bijeenkomst! Die is dan te vinden onder deze link.

 

Het programma van de finale omvat nog veel meer dan alleen de prijs. Informatie over het gehele programma vind je op de website van de VGN