15 deelnemers behaalden diploma ‘Samen naar de Top’

21 januari 2021

In deze training ontwikkelen de deelnemers, allemaal cliënt bij Amerpoort, hun talenten en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Sinds oktober 2020 volgden zo’n 15 deelnemers wekelijks de cursus ‘Samen naar de Top’. Op woensdag 20 januari was de diploma uitreiking. In deze training ontwikkelen de deelnemers, allemaal cliënt bij Amerpoort, hun talenten en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. Met deze bagage gaan zij dit jaar ook anderen trainen. En daarmee zetten ze zich in voor een leven lang leren voor cliënten van Amerpoort.

Jan Willem Schuurman, directeur Expertisecentrum sprak de deelnemers toe: “Amerpoort is supertrots op jullie. Jullie zijn ervaringsdeskundigen die zich verder willen ontwikkelen. Jullie willen je talenten ontdekken: Wat ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Daarmee zijn jullie een voorbeeld voor anderen!”

Lenieke Velis, manager van het Experticecentrum, sloot zich hierbij aan. Zij volgt nu ook een opleiding en ervaart dat je elke keer wat nieuws leert. Zij luisterde met zeer veel aandacht naar de ervaringen van de deelnemers.

Creatieve oplossing

Alle deelnemers werden persoonlijk toegesproken door Ineke Wolters en Milan Dorreboom, coaches van de LFB die deze training de afgelopen maanden verzorgden. Deels kon dat tijdens gewone bijeenkomsten, op het Furkaplateau in Utrecht. Maar door corona-maatregelen is er ook online training gegeven.

Ook deze diploma uitreiking was gezocht naar een creatieve oplossing. De deelnemers waren aanwezig om hun diploma zelf in ontvangst te nemen. Verwanten en begeleiders konden ‘op afspraak’ inloggen en volgden de diploma uitreiking op afstand.

Rugzak vol ervaringen

Na een heerlijke lunch gingen de deelnemers naar huis met een diploma, een grote bos bloemen en een cadeautje. Maar vooral met een rugzak vol nieuwe ervaringen!

Een greep uit de reacties van deelnemers:

“Ik heb mezelf leren kennen.”

“Ik heb geleerd om samen te werken.”

“Ik ben communicatief sterker geworden: ik kan beter mijn grenzen aangeven en het gesprek aangaan.”

“Ik kan de lichaamstaal van een ander beter lezen. En daardoor kan ik een ander beter helpen.”

“Ik heb geleerd om mijn emoties te tonen. We zeggen vaak dat het goed gaat, maar is dat ook wel zo? Het voelde vertrouwd om ook eerlijk te zeggen hoe je je eigenlijk voelt.”

Koen en Daniëlle, twee deelnemers aan ‘Samen naar de Top’ vertellen in Amerzine over hun ervaringen. Lees hier hun verhaal.


3 nieuwe trainingen gaan van start

Naast ‘Samen naar de Top’ zijn er 3 verschillende trainingen voor cliënten van Amerpoort. Vanaf 1 februari start de cursus ‘Sterk naar de Top’ bij LeOn Amersfoort en Hilversum. Deze worden dan gegeven door de net gediplomeerde ervaringsdeskundigen.

Ook zijn er gesprekken gaande om de cursus ‘Stevig naar de Top’ op woonlocaties te gaan geven. Interesse in deze cursussen voor jouw locatie? Kijk dan elders op onze website.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau