Winternummer AmerZine is uit

17 december 2020

Digitaal magazine met achtergronden en actualiteiten van Amerpoort, voor verwanten, medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden.

De wintereditie van AmerZine is uit. Met verhalen over hoe we dit najaar naar mogelijkheden zochten om door te gaan met het gewone leven, terwijl de wereld soms op zijn kop leek te staan.

Zo zie je In een dag bij… hoe het vernieuwde Cultureel Centrum weer open ging, voorlopig als ‘ontmoetingscentrum’. Cliënten kunnen er weer werken en geven een sneak preview hoe mooi het nieuwe Grand Café Nieuwenoord is geworden.

Ook is Amerpoort juist nu blij met stagiaires. Oud-stagiaire Nina vertelt dat “zij de investering waard is gebleken”. Twee jaar geleden liep zij stage bij Amerpoort en nu is zij begeleider op Vosseveld. En ergo-stagiaire Maud nam het initiatief en zette dit najaar bij Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel een kookclub op.

De training ‘Samen naar de Top’ ging gelukkig ook door. Ervaringsdeskundigen Danielle en Koen vertellen dat iets nieuws leren hun vrijheid geeft. Ze kunnen nu beide met het openbaar vervoer reizen. En wat ze hebben geleerd gaan ze op hun beurt weer doorgeven aan andere ervaringsdeskundigen.

In Voor Elkaar komen dit keer Remy en begeleider Dora aan het woord. Zij vertellen over wat het betekent als mensen in de zorg blijven praten over hoe je vroeger was. Remy is trots op wat hij heeft bereikt. Maar als hulpverleners onthouden hoe je was, dan blijft het verleden je achtervolgen. En volgens Dora “zou het mooi zijn als mensen jou gaan zien zoals je nu bent”.

Veel leesplezier!

Lees en bekijk de nieuwste editie van AmerZine...

 

Wilt u AmerZine automatisch ontvangen? Abonneer u dan op de maandelijkse nieuwsbrief van Amerpoort.