Mijlpaal in het Hogekwartier

01 december 2020

Bewoonster Ingrid Tuyp van de Operaweg was bij een officieel moment van woningcorporatie De Alliantie.

De nieuwe Amerpoortlocatie Operaweg maakt deel uit van de nieuwe Amersfoortse stadswijk Hogekwartier. Woensdag 25 november vierden woningcorporatie De Alliantie en de gemeente Amersfoort dat Veld 2 van het Hogekwartier nu af is.

Bewoonster Ingrid Tuyp van de woonlocatie Operaweg was erbij. Sinds 30 juni woont ze aan de Operaweg. 

Fotoboek

Uit handen van Joan van der Burgt, directeur van De Alliantie regio Amersfoort, kreeg Ingrid een mooi fotoboek waar ze zelf ook in staat. Ook kregen wethouder Menno Tiggelaar en fotograaf Fred Oosterhuis een exemplaar van het boek. Tekstschrijver Claudie Bolster interviewde Ingrid over haar nieuwe woonplek, fotograaf Fred Oosterhuis maakte een mooie portretfoto van Ingrid en begeleider Janine van Middelkoop. Via deze link zie je het boek. Het interview met Ingrid en Janine staat op pagina 44-45.

Filmpje

Veld 2 is een afspiegeling van de stad, meldt De Alliantie. ’Koopwoningen, sociale huur, zorg- en eengezinswoningen, in een samenhangend en ontspannen geheel aan de nu markante oostelijke ingang van Amersfoort. Deze plek in de wijk Schuilenburg zet samen met het reeds bebouwde Veld 1 de toon voor een nieuwe stadswijk.’ In dit filmpje van De Alliantie zie je in ruim 2 minuten hoe Veld 2 vorm heeft gekregen. 

De nieuwe stadswijk Hogekwartier maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Hierbij werkt de Alliantie samen met de gemeente Amersfoort en woningcorporatie Portaal aan het prettiger maken van het leven in een aantal Amersfoortse wijken.