Eerste online ouderavond van Onder Een Dak

01 december 2020

Kinderdagcentrum Onder Een Dak organiseerde vorige week woensdag voor het eerst een online ouderavond. Een uitkomst in deze coronatijd.

Dit jaar was er nog helemaal geen ouderavond georganiseerd, omdat fysieke bijeenkomsten natuurlijk niet mogelijk zijn. Toch hebben ouders behoefte aan contact. Na drie weken organiseren was het zover. De verwantenraad organiseerde samen met manager Karlijn de Jong en coördinator Ilona Koning de eerste online ouderavond.

Kennismaken

Het idee was om ouders en begeleiders te informeren over Onder Een Dak in coronatijd: hoe wordt er gewerkt en wat zijn de vragen die leven bij ouders? Ook konden ouders kennismaken met de nieuwe verwantenraad en de nieuwe manager Karlijn.

Meerdere schermen

Even na achten zijn 45 ouders/verzorgers/verwanten online aanwezig en waarschijnlijk nog wel meer. Op meerdere schermen zijn twee hoofden te zien. Met bijna 60 kinderen op het kinderdagcentrum is dit een hoge opkomst. Met vier mensen in de hal van Onder Een Dak en de andere deelnemers vanuit huis, is het online druk.

Film over coronatijd

Begeleider Corinna Mocking laat een film over een ochtend op Onder Een Dak tijdens corona zien: mondkapjes, eenrichtingsverkeer, thuiswerken voor kantoorpersoneel, de nieuwe manier van de was ophalen en het zwembad… ouders krijgen een goed inkijkje door haar film. 

In het zonnetje

Na afloop zijn de ouders enthousiast over de digitale ontmoeting. Veel vragen zijn beantwoord en het is goed om te ontdekken dat er ook online zoveel interactie is. Ook geven ouders nog een tip. Zet af en toe een begeleider in het zonnetje. “Ze doen het zo geweldig!”. Op naar de volgende (misschien online) ouderavond!

Foto's: Karlijn de Jong en Marijn Krijger.