Herfstnummer AmerZine is uit

05 oktober 2020

Digitaal magazine met achtergronden en actualiteiten van Amerpoort, voor verwanten, medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden

Je kan het niet alleen, zegt Remco de Vries in dit najaarsnummer 2020 van AmerZine. Remco woont op de locatie Sculpturentuinlaan in Vleuten en vertelt over het imago van een LVB-locatie in de buurt.

Daarmee weeft Remco een prachtige rode draad door dit hele nummer van AmerZine. Want eigenlijk gaan bijna alle verhalen over de waarde van samenwerken.

Remco deelt zijn ervaringen bij een interview over de samenwerking tussen wijkagenten en begeleiders van Amerpoort. Cliënten zien de politie snel als een vijand. Door de samenwerking leren ze dat de politie er is om je aan te spreken op je gedrag, maar ook om je te helpen. En zo worden agenten in uniform gewoon Karin en Tessa.

Op Nieuwenoord ging woonbegeleider Jonne Korthuis met haar collega’s van dagbesteding Noorderkroon samenwerken, om een coronaveilige bubbel te creëren voor de cliënten. Het is een flinke puzzel om alle roosterwensen op elkaar af te stemmen. Maar de begeleiders leerden de cliënten ook beter kennen, doordat ze een groter deel van de dag samen optrekken.

Clientcoaches medezeggenschap Marjolein Hueting en Jetske Drijver leggen samen uit wat de nieuwe wet op de medezeggenschap inhoudt. Deze wet legt veel meer de nadruk op dat cliënten echt moeten kunnen meepraten over hun eigen leven en leefomgeving. Hun oproep: we willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij dit proces. Dus denk met ons mee!

En wilt u zelf de samenwerking met de mensen om u heen bevorderen? Ga dan eens lunchen bij De Lindenhof in Soest. Zoals u in dit nummer kunt lezen, is de Poké bowl daar erg lekker.

Veel leesplezier!

Lees en bekijk de nieuwste editie van AmerZine...

 

Wilt u AmerZine automatisch ontvangen? Abonneer u dan op de maandelijkse nieuwsbrief van Amerpoort.