Ouders regelen partytent voor de Elleboog

04 augustus 2020

Sinds een maand staat op het terras van De Elleboog een grote partytent. Een fijne plek om je even terug te trekken met een kopje koffie, of om mee op een markt te staan. Ouders van cliënten van De Elleboog hebben de tent geregeld en zijn heel blij dat dat is gelukt. Martha Vlastuin, moeder van Guido, vertelt hoe de tent er kwam. Zij nam samen met de ouders van Dieuwke en Nigel het initiatief voor de tent.

“Vorig jaar bestond de Elleboog 40 jaar. Het team had een fantastische feestdag georganiseerd. Wij vroegen hen wat ze op hun verlanglijstje hadden staan. Wie jubileert krijgt immers cadeautjes. Daar hadden ze nog niet aan gedacht. Toen ze dat wel deden, opperden ze het idee van een partytent. Voor de markten die ze houden, moeten ze er altijd een lenen. 

Een drietal ouders, dat elkaar wekelijks ontmoet in verband met fitness van hun kind bij MTC Amersfoort, ging ermee aan de slag. We waren van plan een geschikte tent uit te zoeken en de ouders/verwanten te vragen een bijdrage te leveren. Maar het kwam er maar niet van. En toen kwam corona. Omdat ik met mijn zoon Guido elke dag naar www.philadelphia.nl/hallothuis keek en nog kijk, hoorde ik van een organisatie die iets deed voor mensen met een verstandelijke beperking tijdens corona: www.veel-liefs.nl. Horecamensen die tijdens corona even niks te doen hadden, maar moeilijk stil kunnen zitten, maakten verrassingspakketten voor elke woonlocatie van Philadelphia. Ik zag mogelijkheden voor De Elleboog. Door corona werd de partytent extra zinvol. Buiten werken is minder risicovol. De tent zou daarvoor extra mogelijkheden bieden. Ik waagde er een mailtje aan en tot onze grote verrassing lukte het ‘Veel liefs’ om een sponsor te vinden. Voor € 400 mochten we een tent uitzoeken. Het team van De Elleboog was heel blij en heeft gekeken wat zij de meest geschikte vorm en afmetingen vond. Het is een hele mooie tent geworden, van 6x3 meter, met 4 zijwanden, naar behoefte te gebruiken. 

Begin juli hebben we als ouders meegeholpen bij het opzetten ervan. Dat was erg gezellig. En ook wij werden verrast: met een doos lekkere cakejes. 

Als ouders zijn we blij iets te kunnen bijdragen. Vooral ook omdat het team zich altijd zo enthousiast inzet voor onze kinderen. Ze hebben het er ontzettend naar hun zin. Voor hen is De Elleboog super belangrijk: daar werken ze samen met hun vrienden. Dat geeft betekenis aan hun leven. Ze misten het tijdens de 11 coronaweken thuis dan ook heel erg.”