Zomernummer AmerZine is uit

03 juli 2020

Digitaal magazine met achtergronden en actualiteiten van Amerpoort, voor verwanten, medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden.

Door corona was (en is) het team van Gezondheidscentrum Zandheuvelweg ineens de spin in het web van de crisis. We blikken terug met drie hoofdrolspelers. En met dagbestedingsbegeleider Sybille Flessner die van de een op de andere dag bij de woning Egelantier aan de slag ging om dagbesteding aan huis te bieden. 

Ook ontdekten we dat regioverpleegkundige Sonja Hellweg-Leijen tijdelijk terugging naar haar oude werkplek op de IC van het UMC. Ze sprong in daar waar de nood het hoogst was. Wat neemt ze mee terug naar Amerpoort?

En hoe hebben ouders deze tijd ervaren? Hoe is het om je kind ineens weer elke dag thuis te hebben? En hoe voelt het als je je kind zo’n lange tijd niet mag zien en knuffelen? Mirjam, moeder van Fleur (10), en Editha, moeder van Xanthe (28), vertellen hierover. 

Dit zijn slechts enkele verhalen die we in dit nummer belichten. 

Ieder van ons heeft zijn eigen coronaverhaal. Soms zijn we boos of verdrietig. We kijken anders naar het leven en denken na over wat dit betekent. Ook zijn er mensen die er helemaal klaar mee zijn. Gewoonweg corona-moe. We weten niet hoe het verder gaat. Komt er een tweede golf of zijn we door het oog van de naald gekropen? Wordt het een sprint of een marathon?

Dit en nog veel meer leest u in de nieuwe editie van AmerZine. Veel leesplezier!

Lees en bekijk de nieuwste editie van AmerZine...