Corona kunst van Jaap Aalten

01 juli 2020

Kunstenaar Jaap Aalten van Jans Pakhuys werd door corona geïnspireerd tot originele '1,5 meter kunst'. Hieronder een aantal voorbeelden. Over het eerste kunstwerk schreef Jaap:

"Iemand kreeg een injectie tegen corona. Hij had al een afspraak gemaakt bij de doktersassistente. Hij kwam de spreekkamer binnen, klaar voor de injectie, maar wat was nu het probleem? Dit moest op 1,5 meter afstand gebeuren. Gelukkig was de assistente lid van een dartsclub en kon zij goed gooien. Ze gooide de injectiespuit richting de bovenarm van de man op 1,5 meter afstand. Mocht ze mis gooien dan moest de man de injectiespuit oprapen en teruggooien naar de assistente en moest deze daarna opnieuw gegooid worden tot de injectiespuit in de bovenarm terecht zou komen.

Is het raak dan dient de man zelf op de knop van de spuit te drukken en daarna de spuit uit z'n arm te trekken en terug te gooien naar de assistente. Heeft hij pleisters nodig dan moet de assistente deze naar hem toe gooien en moet de man deze zelf op z'n bovenarm plakken."

${carousel}