Woongroep Huizer-maatjes ondertekent zorgovereenkomst met Amerpoort

28 mei 2020

De toekomstige bewoners en hun ouders van Woongroep Huizer-maatjes zijn blij. Er is opnieuw een stap gezet richting de opening van hun nieuwe onderkomen aan de Trekkerweg in Huizen. Op 26 mei hebben zorgorganisatie Amerpoort en het bestuur van de Woongroep hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Voor Amerpoort is dit het 11e particuliere wooninitiatief waaraan zij zorg verlenen op basis van PGB (persoonsgebonden budget).

De 18 jong volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking kunnen niet wachten om in het najaar van 2021 hun eigen appartement te betrekken. De woonvorm aan de Trekkersweg is ontwikkeld door de woningcorporatie Alliantie. De overeenkomst met Amerpoort zorgt ervoor dat er 24 uurs-begeleiding is voor de jongeren.

Jacobien Middelkoop, bestuurslid en één van de ouders die het initiatief namen voor de Woongroep: “We streven naar een warme plek waar onze kinderen zich thuis voelen. En waar iedereen op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan het huishouden, samen met ouders, vrijwilligers en de zorg waarmee de professionals van Amerpoort hen gaan omarmen. Zo hebben zij straks ieder hun eigen plek maar biedt de Woongroep ook een sociaal hart waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt hun thuis.”

Alfons Klarenbeek, Coördinator Particuliere (ouder) Initiatieven bij Amerpoort heeft grote waardering voor het bestuur van Woongroep Huizer-maatjes; “Het bestuur van Woongroep Huizer-maatjes en de betrokken ouders hebben een enorme prestatie geleverd. Als ouders van de jong volwassenen hebben zij een grote betrokkenheid en hebben daarnaast een kring van deskundigen weten te verzamelen. Ze werken met succes aan een geweldige woonvorm en een groot draagvlak daarvoor in Huizen. Medewerkers van Amerpoort zullen met plezier een bijdrage leveren aan de ondersteuning van de jongeren in Huizen.”

${carousel}