LeOn vlogs: Leren en ontwikkelen, maar dan thuis

05 mei 2020

Gewoonlijk zien de cursisten van LeOn elkaar op maandag en dinsdag. Dagbesteding LeOn (Leren en Ontwikkelen) staat voor samen dingen doen en praten over wat je bezighoudt. Hoe doe je dat in coronatijd?

Met hulp van hun ouders maken de jongeren van LeOn er het beste van. En dat lukt eigenlijk heel goed, De docenten bieden het LeOn lesprogramma wordt zoveel mogelijk digitaal aan. In de twee appgroepen houden docenten en cursisten contact en overleggen over het thema van die week.  Zo maakten de cursisten vorige week filmpjes over de vraag ‘Wat is vrijheid voor jou?’ De cursisten kunnen zelfstandig aan de slag in het werkboekje.

Deze week is het thema zonnebloemen. Iedereen heeft thuis een zonnebloemkweeksetje gekregen. Wie kweekt de komende tijd de grootste zonnebloem? Ook zijn ze bezig met het schilderij met de zonnebloemen van Vincent van Gogh. “Dit gaat goed, en dat is meteen een groot compliment aan de ouders thuis. Zij begeleiden de cursisten en helpen bijvoorbeeld met filmen,” vertelt docent Marleen Wever van LeOn. “Een moeder vertelde: mijn dochter zit op maandagochtend al klaar achter de computer, om samen aan het werk te gaan.”

Regelmatig post LeOn een vlog op het YouTube kanaal van Amerpoort. Zo laat Elise in vlog #2 zien hoe zij er thuis een leuke dag van maakt.

${video}