Muziektherapeuten spelen voor bewoners

21 april 2020

De muziektherapeuten van Amerpoort gaan bij de woningen langs om daar -op gepaste afstand- muziek te maken vor de bewoners. Edgar van Geel is één van hen en schreef over de optredens:

"Vandaag, met een collega, een wandeling gemaakt op Nieuwenoord, de grote locatie van Amerpoort. Beide gewapend met een gitaar en goede moed. Het plan was simpel: tuinconcertjes. Of we nou op straat staan, of er nou een hek tussen ons en de cliënten staat, of we met z'n allen in een tuin zaten, we brengen muziek bij de groepen. Op gepaste afstand.

In deze tijd van corona hebben we veel respect voor de zorg. Het ziekenhuispersoneel op de ICs werkt hard en verdient dat respect. Ik zie mijn collega's ook knokken. Hoe leg je iemand met een beperking uit dat hij binnen moet blijven? Dat zijn ouders niet komen? Dat de dagbesteding niet door gaat? Dat hun hele ritme overhoop is gegooid?

Let wel, hier zitten mensen tussen die verandering ontzettend moeilijk vinden. Toen ons muzieklokaal opnieuw was ingericht, sloeg bij een aantal de paniek al toe. Laat staan deze hele situatie.

En toch.... ondanks al deze uitdagingen, ik zie zoveel lachende gezichten. Ik krijg wel eens te horen, dat ik een bijzondere baan heb. Maar ik zie dat anders. Mijn baan is niet bijzonder: ik speel liedjes. Maar mijn werkplek is bijzonder. Zoveel bijzondere mensen, zowel begeleiders als bewoners. Ik ben oprecht trots op mijn collega's. Jullie maken mijn werk zo mooi. Dank jullie wel."

Op de foto: Edgar speelt voor locatie Kerkelanden in Vinkeveen. De muziektherapeuten en -agogen van Amerpoort maken ook de Amerpoort Jukebox op YouTube, met bijna dagelijks nieuwe liedjes!