DigiDagbesteding.nl is open

23 maart 2020

VGInnovators bundelen opnieuw hun krachten.

Tijdens de coronacrisis is het voor medewerkers in de zorg die niet aan het bed staan ook een vreemde tijd. Je hebt niet direct een vitaal beroep, maar werkt vaak achter de schermen aan processen die een bijdrage leveren aan een goed leven van cliënten. Dit gaat regelmatig om ondersteuning aan de vaste begeleiders die op de groepen werken. Een aantal van deze indirecte zorghelden zitten ook zeker niet stil. 

Initiatief

De VGInnovators lanceren vandaag www.digidagbesteding.nl. Een digitaal platform waar de afgelopen dagen hard aan gewerkt is. Het platform is bedoeld om begeleiders, cliënten en familie en vrienden te helpen. Zij kunnen op het Platform zoeken naar activiteiten voor cliënten tijdens de sluiting van de dagbestedingslocaties.

Het platform Digidagbesteding

Mathilde Pelder, initiatiefnemer van de DigiDagbesteding: "Het platform is gebouwd en gefaciliteerd door Het Ideeënbureau en wordt gevuld door een groep professionals. Dit is een continu proces waarbij het platform steeds verder wordt ontwikkeld en aangevuld. Zo bundelen we de krachten en helpen we onze collega’s, cliënten en de mantelzorgers zo goed mogelijk door deze roerige tijden heen. Met webbouwer Roy Milders van het Ideeënbureau is het platform in een paar dagen gerealiseerd."

Meedoen

Het platform wordt gevuld door medewerkers van de verschillende zorgorganisaties voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Deels vanuit eigen kennis en expertise, deels door aangeleverde informatie van anderen. 

Informatie over de VG innovators:
https://vginnovators.nl/