Nieuw: dagbesteding bij glas-in-lood atelier De Witte Raaf

09 december 2019

Sinds begin november heeft Amerpoort er een dagbesteding bij, namelijk in glas-in-lood atelier De Witte Raaf in Amersfoort.

Op dit moment zijn er twee cliënten aan het werk op maandag en dinsdag. Maar er kunnen nog meer cliënten bij. 

Janneke Wubs is de begeleiding vanuit Amerpoort. Zij komt al jaren bij het Atelier De Witte Raaf en heeft al veel ervaring met glas-in-lood producten maken.  “Ambacht en welzijn komen samen in dit atelier” vertelt Ko Ravenhorst, de eigenaar van Atelier De Witte Raaf. Hij werkte jaren als begeleider, GZ-psycholoog en manager in de jeugdzorg. Dertien jaar geleden startte hij in de herfst zijn atelier De Witte Raaf.  Een plek waar mensen groeien terwijl ze iets moois maken. “Ik wil mensen graag mogelijkheden bieden. Mensen kunnen vaak veel meer dan ze denken. Dat wordt hier in het atelier elke dag bevestigd.”

Een glas-in-lood raam maken lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet, legt Janneke uit. “De techniek van glas-in-lood is eenvoudig. Je kunt het gemakkelijk leren op in je eigen tempo.  Dat maakt het zo geschikt als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Veilige werkplek

Dat kan natuurlijk alleen in een omgeving waarin je veilig voelt. Ko: “Iedereen begint met een proefstukje. Fouten maken mag. Dan weet je wat er gebeurt en daar leer je van. We willen een veilige en inspirerende werkplek zijn waar mensen ook lol hebben.” 

Het pand is rolstoeltoegankelijk en er is aangepast gereedschap voor mensen die hun handen minder goed kunnen bewegen. Trots laten Ko en Janneke ramen zien die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij De Witte Raaf hebben gemaakt.

Personeelsflat Nieuwenoord 

Toen de personeelsflat werd afgebroken, heeft Amerpoort gevraagd aan Atelier De Witte Raaf de ramen eruit te halen. Om deze vervolgens te repareren en mooi te maken voor hergebruik binnen Amerpoort. Momenteel ligt het grote raam in een bad met soda. De medewerkers van De Witte Raaf maken het raam schoon, halen het oude lood eraf en leggen het opnieuw in. Op een grote tekening staat precies aangegeven waar welke stukje moet komen . Dit is het werk van een jonge vrouw met autisme die ook dagbesteding doet in het atelier.

Meer weten over Atelier De Witte Raaf? 

Op de locatiepagina van De Witte Raaf staat meer informatie.  Wil je eens komen kijken? Bel of mail naar: Janneke Wubs  06 -13 38 45 25 of mail dewitteraaf@Amerpoort.nl

${carousel}