De Truckersrun – Gooise Karavaan stopt na 30 jaar

12 december 2019

’Zonder politiebegeleiding is het onverantwoord’

Deze week heeft Kiwanis Club Laren laten weten definitief te stoppen met het organiseren van de Truckersrun. Zonder begeleiding van de politie is het niet meer te doen. De politieleiding had eerder besloten geen motoragenten mee te laten rijden met de karavaan omdat het geen kerntaak is van de politie. Speciaal voor de jubileumeditie reed de politie in 2019 nog één keer mee. Kiwanis gaat in 2020 iets nieuws organiseren voor Amerpoort. 

Bert Harenberg van Kiwanis vertelde deze week aan de Gooi en Eemlander: “Alle begrip hoor, voor de politie, die hebben wel andere zaken aan hun hoofd, lees je elke dag in de krant. Wat we de laatste jaren ook merkten is dat automobilisten steeds vaker korte lontjes hebben. Dat ze willen doorrijden als de karavaan langs komt. Dan helpt het gezag van de politie. En ook speelt het milieu wel mee. Moet je vandaag de dag voor een evenement wel met zoveel vrachtwagens de weg opgaan?’’

Iets nieuws voor de kinderen van Amerpoort
Kiwanis gaan iets nieuws organiseren voor Amerpoort. ”We zijn een organisatie die zich richt op kinderen. En de kinderen van toen bij Amerpoort zijn nu allemaal volwassen geworden. We gaan natuurlijk wel door met kinderactiviteiten bij Amerpoort, daar zijn we nu over aan het nadenken. Bijvoorbeeld iets met zingen, een soort The Voice of Amerpoort. Dit weekeinde staan we op de kerstmarkt bij de ijsbaan op de Brink in Laren om geld in te zamelen voor die activiteiten. We verkopen ’English pie’. En we hoorden net van de gemeente dat we ook Glühwein mogen schenken. Dat hadden we niet gedacht, na wat er afgelopen zondag allemaal gebeurd is.”

Nieuwenoord Motorrun gaat wel door!
De Motorrun gaat wel door. De motorrijders en hun passagiers gingen in 2019 zonder politie niet meer in een stoet, maar druppelsgewijs als in een toertocht de weg op. Begeleid door vrijwilligers van ProRail Incidentenbestrijding, die zorgden voor assistentie en communicatie onderweg. Volgens voorzitter van de Motorrun Alessandro Bizzaro is dat concept de organisatie en de motorrijders erg goed bevallen. "De cliënten van Amerpoort die meereden hebben het verschil tussen stoet en toerrit niet gemerkt en het is een leuk feest geweest.” Vanwege Pinksteren wordt de Motorrun in 2020 niet zoals gebruikelijk in het laatste weekend van mei gehouden, maar in het eerste weekend van juni.”