Kennisfestival in zomerse sferen

20 mei 2019

We kijken terug op een zonnig, goed bezocht festival zaterdag 18 mei. Met veel mooie gesprekken en nieuwe inzichten van en met bezoekers.

“Samenwerken met cliënten en familie, dat maakt ons werk zoveel mooier”, met die uitspraak opende Lenieke Velis, manager bij het Expertisecentrum het Kennisfestival. Ervaringsdeskundige cliënt Miranda Konkelaar en ervaringsdeskundig familielid John Meijer moedigden de aanwezige cliënten, familie en medewerkers aan: “Ga vooral rondkijken!”

Kenniswaaier

Jan Willem Schuurman, directeur Expertisecentrum, vatte samen: “We hebben vakkennis nodig en ervaringskennis. Dat komt vandaag mooi samen. Blijf vooral ook morgen en daarna elkaar opzoeken. De kenniswaaier die we vandaag presenteren, kan daarbij helpen. Het geeft overzicht van welke kennis Amerpoort in huis heeft en wie je kunt benaderen met jouw vraag.”

‘Blij verrast’

Donna bezoekt het Kennisfestival samen met haar zoon Lloyd, haar man en dochter. Lloyd is 19 jaar en woont sinds kort op de Mariaoordlaan. Donna: “Er is voor ons nog zoveel niet bekend. Onze zoon kwam hier vanuit een crisisplaatsing. Daarvoor woonde hij thuis. We zijn heel goed begeleid door Amerpoort toen Lloyd hier kwam wonen. Maar er is veel wat je nog niet weet. Als ik langs al die kramen loop, dan ben ik echt blij verrast. We kunnen er net tussenuit pakken, wat wij interessant vinden.”

‘Niet alleen’

Een andere moeder vertelt: “Ons zoontje is 4 jaar, maar heeft een ontwikkelingsachterstand. We weten niet precies wat hij heeft. Ik wil er in meegroeien, er achter komen wat mogelijk is. Mooi om te zien dat er op de kennismarkt zoveel dingen te zien zijn waar ik nooit aan had gedacht. Zoals speciale lepels, bekers. Fijn dat dit er allemaal is. We hoeven het niet alleen te doen. Dat helpt ons ook weer om meer van onze zoon te genieten!”

${video}

Fotografie: Wilmar Boer

${carousel}