Eerste Landelijke Hackathon VG sector 9-13 april 2018

07 maart 2018

VGHackathon-team Amerpoort zoekt problemen! Laat snel weten welk probleem jij ervaart in de gehandicaptenzorg!

De zorg is in beweging, er dreigt een flink personeelstekort, en de technologie haalt de samenleving in. Dat vraagt om actie!

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april organiseren innovators vanuit het netwerk VGInnovators de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Tijdens dit evenement wordt er 5 dagen lang in teamverband binnen 34 verschillende zorgorganisaties gezocht naar een antwoord op een uit de zorg opgehaalde probleemstelling. Amerpoort doet ook mee met een team.  

${video}

Waarom een Hackathon?

We willen heel Nederland laten zien dat we als VG sector collectief samenwerken om te kunnen innoveren. Zo kunnen we beter in beeld brengen tegen welke uitdagingen we aan lopen. Door samen te werken, is niet iedereen opnieuw het wiel aan het uitvinden en kunnen we slimmer aan de slag door bijvoorbeeld de kosten van ontwikkeling te delen. Daarnaast slaan we een brug tussen de zorg en het bedrijfsleven.

Wat is een Hackathon?

Hackathon staat voor creatief een probleem oplossen in korte tijd. Het is niet standaard technologisch, maar heeft vaak wel een technologisch element. Vaak is een hackathon een evenement van 2 tot 4 dagen waarin mensen samenkomen om een probleem op te lossen. 

Waar zijn we naar op zoek?

Wij zijn op zoek naar een probleem of uitdaging die jij tegenkomt in de verstandelijk gehandicaptenzorg en wat je graag opgelost ziet, om zo de kwaliteit van zorg aanzienlijk te verbeteren voor de cliënten die we begeleiden. 

Hoe kan je jouw probleem of uitdaging aanleveren?

We willen zoveel mogelijk mensen binnen Amerpoort de kans geven om hun probleem in te dienen. Vandaar dat we hebben gekozen voor een online tool waar medewerkers op in kunnen loggen. De tool heet Boiler. Medewerkers hebben een link hiervoor ontvangen.

Eind maart zal er dan een keuze gemaakt worden en besloten worden aan welk probleem het Amerpoort Hackathon team van 9-13 april gaat werken. Wanneer jij het gekozen probleem hebt ingediend zouden we het heel tof vinden wanneer je een rol kan hebben in het team! Dit kan dus ook een cliënt of verwant zijn.

Wie doen er mee en waar?

Het Amerpoort team zal in ieder geval bestaan uit een begeleider, een cliënt, een student, een techneut, een creatieveling, iemand van de Rabobank en andere mensen uit het bedrijfsleven aan de hand van het ingezonden en de uitgekozen probleemstelling. Er zijn twee procesbegeleiders die het team die week ondersteunen om tot een oplossing te komen. Dit kan een app, een prototype of iets heel anders zijn. Het team zal die week vanuit een mooie boerderij in Doorn aan de slag gaan en tijdens de Hackathon op verschillende momenten verrast worden met activiteiten die het denkproces verder helpen of juist even stil leggen.  

Tot slot

Ter afsluiting zullen de teams op de vrijdagmiddag 13 april hun uitkomsten presenteren tijdens de Demodag. Hierbij kiest de jury een winnaar. 

De jury bestaat o.a. uit: 

  • Ellis Jongerius, Ervaringsdeskundige St. LFB 
  • Erik Gerritsen, Secretaris generaal VWS 
  • Daan Dohmen, CEO & founder FocusCura 
  • Frank Bluiminck, Directeur VGN 
  • Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg Rabobank 
  • Casper Smeets, Ecosysteem Director Digital Health Rockstart

 

Voor vragen e-mail naar: VGhackathon@amerpoort.nl

Website landelijke organisatie www.vghackathon.nl