Amerpoort actief in de Prokkelweek

06 juni 2017

Cliënten prokkelen met gemeentehuis Hilversum, Paleis Soestdijk en Ministerie van OCW.

Ook dit jaar doet zorgorganisatie Amerpoort weer actief mee aan de Prokkelweek van maandag 12 tot zaterdag 17 juni. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Amerpoort heeft onder meer Prokkels in het gemeentehuis van Hilversum, Paleis Soestdijk en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Amerpoort is wederom genomineerd voor een Gouden Prokkel. 

Cliënten geven rondleiding in Paleis Soestdijk

Op dinsdag 13 juni gaat Amerpoort prokkelen met Paleis Soestdijk. 15 Amerpoort cliënten krijgen die dag een opleiding van medewerkers van het paleis. Zij leren hoe het is om gids, gastvrouw/heer, tuinman, winkelverkoopster en cateringmedewerker te zijn. Vanaf 13.30 uur geven zij vervolgens aan andere cliënten en medewerkers van Amerpoort een gratis koninklijke rondleiding in Paleis Soestdijk.

Nominatie Gouden Prokkel Innovatie

Ervaringsdeskundigen en coaches van Amerpoort prokkelen een dag later - op woensdag 14 juni - met elkaar. Zij krijgen van LFB de training Samen Sterker. In deze training leren zij hoe het is om als 'gelijkwaardige' collega's samen te werken. Deze manier van samenwerken is redelijk uniek in Nederland en daarom genomineerd voor de Gouden Prokkel in de categorie Innovatief. Vrijdag 30 juni maakt Prokkel de winnaar bekend.

Beleidsprokkel Ministerie OCW

Cursisten van LeOn (Leren en ontwikkelen) reizen op donderdag 15 juni naar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschappen. Tijdens deze beleidsprokkel praten ze met ambtenaren over een leven lang leren. Volgens docent Marleen Wevers willen mensen met een verstandelijke beperking ook na hun 18e verder kunnen leren. “We gaan in Den Haag vertellen waarom dat belangrijk is en hoe de politiek dit kan opnemen in beleid.” Dit is niet de enige Prokkel voor LeOn. Op dinsdag 13 juni prokkelen LeOn-ers met mbo-studenten Zorg en Welzijn van ROC Amsterdam met ambtenaren op het gemeentehuis van Hilversum.

Over Prokkel

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. De jaarlijkse Prokkelweek is in 2017 van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni. Amerpoort is fullpartner van Prokkel.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau