Onthaasten in Amersfoort

02 mei 2017

Midden in de maatschappij. Dat staan we wel met De Onthaasting. In ons magazine leggen we voor alle gasten uit hoe het precies in elkaar steekt en wat ons nu zo bijzonder maakt.

Dagbesteding en een stichting
De Onthaasting is een gezellige ontmoetingsplek bij het station Amersfoort. Net als ieder ander restaurant moeten we gewoon ons geld verdienen. De bedrijfsleider en kok zijn in dienst van de stichting. De coördinerend begeleider en begeleiders werken voor Amerpoort. Zij zijn verantwoordelijk voor de zorg rondom de groep medewerkers. Onze medewerkers hebben namelijk een beperking. Sommige medewerkers komen via een stage vanuit speciaal onderwijs bij ons werken. Andere melden zich direct aan bij de Amerpoort. In de eerste 3 maanden maakt de medewerker niet alleen kennis met het horeca vak maar leren zij ook op andere gebieden heel veel. Bijvoorbeeld hoe ze met elkaar kunnen samenwerken want dit is best lastig als je allemaal een verschillende beperking hebt. Na de stageperiode of een proeftijd kunnen leerlingen bij de Onthaasting instromen.

Rechten en plichten
Zoals in ieder ander bedrijf hebben onze medewerkers ook rechten en plichten. Zo heeft iedereen een eigen vakantie kaart en heb je hierbij rekening te houden met het rooster, hebben de medewerkers vergaderingen met elkaar over de dingen die zij tegen komen tijdens het werk en ben je ook wel eens aan de beurt om in de avonduren of in het weekend te werken als er een feestje is. Het werken in een restaurant vraagt best wat van onze medewerkers, je hebt sociale vaardigheden nodig, je moet er representatief uitzien, je zal om moeten kunnen gaan met instructies en feedback van de begeleiding en je staat ook nog eens de hele dag op je benen! Er is ook ruimte voor gezelligheid, we vieren altijd een verjaardag, we staan stil bij feest- en speciale dagen en ieder jaar maken we gezellige uitjes van het fooiengeld.

Ontwikkelen en groeien
We hopen dat de medewerkers zich ontwikkelen en groeien, ieder op zijn eigen manier en binnen zijn of haar eigen mogelijkheden natuurlijk hierbij rekening houdend met ieders beperking. Iedere medewerker krijgt een eigen zorgplan waarin zij samen met de begeleider, ouders/verwanten leerdoelen opstellen. Dit kan variëren van het leren maken van een lekkere cappuccino, leren koken, het strijken van de werkkleding tot aan het leren om zelfstandig te reizen of voor jezelf op te komen.

Soms wil iemand na verloop van tijd op zoek gaan naar iets anders, een andere branche of soms ook in een enkel geval naar een werkplek waar de begeleiding meer op afstand is. De begeleiding van Amerpoort kan dan een jobcoach voor iemand inzetten of een stageplaats regelen om iemand hier in te begeleiden en ondersteunen. Maar binnen het team zijn er ook medewerkers die al vanaf het begin van De Onthaasting bij ons werken en dat mag natuurlijk ook!

Zo zie je dat ons restaurant niet alleen een plek is waar je lekker kunt eten, kan werken of vergaderen, maar dat er een team werkt die ook een speciale plek heeft gevonden bij De Onthaasting.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau