Samendoen tijdens bijeenkomst BinG! met voetbalwedstrijd

21 mei 2017

Zo’n 60 cliënten en begeleiders kwamen zaterdagmiddag 20 mei naar de bijeenkomst BinG! voor cliënten met een licht verstandelijke beperking in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Het thema was Samen Doen!

Directeur Harry Bosma doet de aftrap en kondigt 3 workshops aan. Een grote groep gaat aan de slag in de keuken van het stadion. Met een felrood FC Utrecht-kookschort om worden borrelhapjes gemaakt: bitterballen, loempia’s en kaashapjes. Lekker en leerzaam.

Samen is niet alleen

De workshop ‘Samen is niet alleen’ is in de nok van het stadion op de 5e verdieping. In een prachtige skybox praat gedragsdeskundige Gerhard van Capellen over hoe belangrijk een netwerk van familie en vrienden is. Maar ja, hoe kom je daar aan? Door er samen over te praten, krijgen de deelnemers goede tips van elkaar. Misschien kan je er ook nog een keer met je begeleider over praten?

Vragen aan de directeur

Verderop stellen deelnemers vragen aan de directeur. Hoe zit dat met mijn eigen regie. Kan ik mee beslissen wie er in mijn huis komt wonen? En waarom gaan begeleiders niet meer mee om spullen te komen bij de IKEA? Eén voor één beantwoordt directeur Harry Bosma de vragen. Het blijven goede onderwerpen om verder over te praten. Ook met je begeleider. Of de manager van jouw woning. Eén ding is zeker. Ook al krijgt je niet altijd wat jij wilt. Dat wil niet zeggen dat je niet bent gehoord. En wil je de nieuwe directeur Anja Winkelaar snel ontmoeten? Nodig haar dan snel uit om kennis te maken. Ze begint over een paar weken.

Ed@loket en ervaringsdeskundigen

Na afloop van de workshops vertellen William en Dennis wat Ed@loket voor cliënten kan betekenen. “Wij gaan Amerpoort helpen om makkelijke brieven te schrijven. Want je kunt pas meedoen als je begrijpt waar het over gaat.”, vertelt Dennis. Cliënten kunnen ook vragen stellen aan Ed@loket. Bijvoorbeeld of je een huisdier mag hebben als je bij Amerpoort woont. Daarna vertellen ervaringsdeskundigen wat zij kunnen betekenen voor Amerpoort en voor cliënten. Ze hebben veel geleerd en willen graag in een huiskameroverleg hun ervaringen delen over verschillende onderwerpen.

Play-off FC Utrecht - SC Heerenveen

Genoeg gepraat. Het is tijd om bij een drankje de zelfgemaakte borrelhappen te proeven. Dat smaakt goed. De recepten gaan mee naar huis. Om half 7 schuift iedereen aan voor de Play-off FC Utrecht tegen SC Heerenveen. Al voor de rust is het 2-0. Na de rust volgt er helaas nog een penalty tegen. Maar dat maakt niet meer uit. We hebben gewonnen met 2-1 en het was een topdag!

Meer foto's staan op de Facebookpagina van Amerpoort.

${carousel}

 

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau