Inspirende bijeenkomst Onbeperkte Ontmoeting

20 april 2017

Onbeperkt meedoen. Dat willen we allemaal?! Dat was het motto van de bijeenkomst Onbeperkte Ontmoeting op woensdagmiddag in het Beauforthuis in Austerlitz.

Amerpoort heeft zo’n 30 samenwerkingspartners (zorgorganisaties, woningbouwverenigingen, onderwijs, gemeenten) uitgenodigd om samen oplossingen te bedenken hoe Nederland onbeperkt(er) kan worden.

Universele waarden

Aan historicus en filosoof Gerrit van Roekel (Bureau Balans) de mooie taak om de denkkracht op gang te krijgen. Hij geeft een inspirerende lezing over een nieuwe manier van kijken en werken: het pluralistische referentiekader. Hierbij staat niet een cultuur centraal, maar de mens en haar universele waarden. Zijn voorbeelden stemmen tot nadenken.

Kijk naar de mens

Aan de hand van een dillema, bespreken de aanwezigen in groepjes wat dit  betekent voor je werkhouding. “Met een pluralistische bril kijk je naar de mens en niet naar zijn of haar beperking en heb je het niet over doelgroepen.” Van Roekel geeft Amerpoort als advies om aan diversiteit te werken bij het aannemen van personeel. "Geef iedereen een gelijke kans. Neem bijvoorbeeld mensen met een beperking aan.”

Bekend maakt bemind

Daarna  gaat de zaal uiteen om onbeperkt te brainstormen om de beste 'Meedoen-Oplossing’ te bedenken. De Meedenkkrachtprijs gaat naar het groepje met de slogan ‘Bekend maakt bemind’. Het is namelijk niet zomaar een slogan, er zit een plan achter.

Meedenkkracht-prijs

Medewerkers van Amerpoort, Sherpa, Hogeschool Utrecht, MBO Amersfoort gaan samen met mensen met een beperking ontmoetingen organiseren in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan samen eten. Een mooi initatief. Met de prijs kunnen de initatiefnemers de denkkracht inzetten van ervaringsdeskundige cliënten en verwanten en medewerkers van Amerpoort. Dat het niet bij een plan blijft, wordt na afloop bij de borrel duidelijk. De agenda’s komen te voorschijn en de eerste afspraak staat gepland.

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau