Huize Christophorus: afscheid van woning Egelantier (1953-2017)

11 april 2017

Een afscheidsfeest

Egelantier, het huis waarmee Christophorus in 1953 begon, gaat deze zomer plaats maken voor een nieuw, modern pand. Het karakteristieke huis in Bosch en Duin staat op dit moment al leeg, zodat voorbereidingen voor de sloop kunnen worden getroffen.

Afgelopen vrijdag 7 april werd er op de zolderverdieping een kleine expositie geopend, waarin de sfeer van het verleden weer wordt opgeroepen, ondersteund door oude foto’s en krantenberichten.

Bij de openingsbijeenkomst waren zo’n 15 medewerkers, oud medewerkers en een cliënt aanwezig. Er was zelfs iemand die zo’n 25 jaar geleden in dit huis geboren is als medewerkerskind. Christophorus was immers tot voor kort een echte leefgemeenschap, waar medewerkersgezinnen naast de kinderen met een beperking hun woonruimte hadden.

Feest

Na een korte inleiding door Ellen Gunster over de beginjaren van het huis werden in een levendig gesprek ervaringen met het wonen en werken in Egelantier uitgewisseld en kon de tentoonstelling en diavoorstelling worden bekeken.

Daarna was het tijd voor een feest. De beentjes konden los en onder het genot van een hapje en een drankje en met de : C-Jam Band. Er kwamen steeds meer feestvierders bij en met een gezellige, swingende avond werd afscheid genomen van het huis waar Christophorus ooit begonnen is.

De tentoonstelling en diavoorstelling is voor ieder die dit wil nog te bewonderen op

  • Woensdag 19 april tussen 16.00 en 18.00 uur
  • Donderdag 20 april tussen 15.00 en 16.30 uur
  • Woensdag 26 april tussen 15.00 en 18.00 uur
  • Zaterdag 29 april tussen 13.30 en 15.30 uur

Kom gerust binnenlopen en neem een kijkje!

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau