Gratis workshops over verkiezingen voor mensen met LVB

18 januari 2017

Reserveer een trainer bij ProDemos.

ProDemos en MEE NL hebben speciaal voor ‘Stem jij ook?’ regionale workshops ontwikkeld voor mensen met LVB. Het doel is om hen vertrouwd te maken met de stemprocedure en de landelijke politiek en te stimuleren om mee te doen. Zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg kunnen zich aanmelden voor een workshop die Prodemos gratis bij u op de locatie verzorgt.

Het enige wat zorginstellingen hoeven te doen is een trainer reserveren bij ProDemos, zorgen voor een locatie en zorgen voor voldoende deelnemers.
 

Workshop

Een workshop duurt inclusief korte pauze ongeveer twee uur en behandelt de volgende vraagstukken:
  • Wat doet de Tweede Kamer?
  • Waarom is het belangrijk om te stemmen?
  • Hoe kies ik de partij die bij mij past?
  • Hoe moet ik stemmen?

Op locatie

ProDemos verzorgt deze workshops gratis bij u op locatie. Er komt dan een gastdocent bij u langs. U zorgt zelf voor een geschikte locatie, koffie en thee en voor het uitnodigen en begeleiden van deelnemers.
 

Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor een workshop is 10, als maximum adviseren wij 30 personen. Als u een workshop voor meer personen wilt organiseren, neem dan contact op met Sedi van Loon. Zij is te bereiken via s.vanloon@prodemos.nl of 06 - 2721 5957.
 

Verkiezingskrant

De Stem-jij-ook?-verkiezingskrant is een krant over de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Het is een krant in simpele taal en met heldere illustraties. De krant is speciaal gemaakt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

In deze verkiezingskrant staat informatie over: 

  • Waarom is stemmen belangrijk?
  • Op wie kan ik stemmen?
  • Waarover beslist de Tweede Kamer? 
  • Hoe moet ik stemmen?

Je kunt de Stem-jij-ook?-verkiezingskrant in pakketten van 25 stuks gratis bestellen via de webshop van ProDemos.

Workshops reserveren

Je kunt een workshoptrainer reserveren via het reserveringssysteem van ProDemos, het heet ‘ProDemos schuift aan: Stem jij ook?’.
 

Website stemjijook.nu

Op de website www.stemjijook.nu wordt in eenvoudige taal en met behulp van filmpjes uitgelegd wat democratie is, wat de Tweede Kamer is, wat verkiezingen zijn en hoe je kunt stemmen.

Stem jij ook? is een initatief van ProDemos en MEE NL en wordt o.a. ondersteund door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, VGN, NSGK, VSBfonds, SPZ, Ieder(In), LFB, KansPlus en Sien. Bron: VGN.nl.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau