Etrog bij herdenking Apeldoornsche Bos

24 januari 2017

In Apeldoorn is maandagmiddag de deportatie herdacht van 1300 joodse patiënten en verplegers van Het Apeldoornsche Bos naar het vernietigingskamp Auschwitz.

Alle patiënten en verplegers van de psychiatrische inrichting werden van 21 op 22 januari 1943 door de Duitse bezetter weggevoerd. Cliënten en medewerkers van locatie Etrog waren evenals vorige jaren bij deze herdenking aanwezig.

Na de bijeenkomst volgde een tocht naar het monument voor de slachtoffers in het Prinsenpark. Daar werden kransen en bloemen gelegd. Namens Amerpoort is bij het monument een krans gelegd.

In jeugdpaviljoen Het Apeldoornse Bos, Achisomog, woonden moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met een verstandelijke beperking. Locatie Etrog van Amerpoort is één van de rechtsopvolgers van het Apeldoornse Bosch. Foto's: Rick Schepers.

Zie ook: www.apeldoornschebosch.nl

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau