Tientallen knuffelbeesten IKEA voor kinderen 'Onder één Dak'

23 maart 2016

Het was weer groot feest voor de kinderen van Kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort.

Het was weer groot feest voor de kinderen van Kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort: maandag kwamen Jurriaan Zuiderhoek en Marlies van Veenendaal van IKEA twee enorme zakken met tientallen knuffels brengen. Aanvankelijk kwamen de kinderen de bezoekers wat schuchter tegemoet, maar al gauw was het grabbelen geblazen.

Een jongetje dat dol is op draken viel in de prijzen, want er zaten ook speelgoeddraakjes in de grote zakken. Een ander had al gauw een enorme ijsbeer uitgekozen die bijna groter was dan hijzelf. De knuffels zijn verzameld in de IKEA vestiging in Amersfoort in december 2015, in het kader van de Soft Toys actie van de IKEA Foundation. Behalve de tientallen pluche beesten brachten de IKEA-medewerkers ook een zak vol handige opbergbakken, kleerhangers en bestek mee, die het kinderdagcentrum uitstekend kan gebruiken.

Uitzoeken

Saskia Alberts, coördinator van zowel Kinderdagcentrum Onder één Dak als Peuterdagcentrum Irene in Utrecht, vond de actie fantastisch. “Het is zo’n mooi moment dat alles mag en kan: alle kinderen mogen een eigen knuffel uitzoeken”. De overgebleven knuffels worden gebruikt in themabakken die Onder één Dak gebruikt bij de dagopening en waarin naast knuffels ook boekjes, liedjes en gebaren worden gestopt, momenteel over de lente.

IKEA heeft een innige band met Amerpoort en doet veel voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo werkt men bijvoorbeeld in alle vestigingen met speciaal opgeleide hulpkrachten met een beperking. Cliënten van natuurboerderij De Brinkhorst van Amerpoort onderhouden het terrein rond de vestiging in Amersfoort en kinderen van Onder één Dak hebben ervaring opgedaan met werken in het personeelsrestaurant aldaar.

Vrijwilligers

“Het is gaaf hoe IKEA dat doet,” vindt Alberts. “Ze zetten echt de deuren voor ons open”. Momenteel liggen de activiteiten van cliënten in het personeelsrestaurant stil, omdat er naast begeleiders ook vrijwilligers nodig zijn om de kinderen er mee naar toe te nemen. Daarom zoekt Onder één Dak vrijwilligers die mee willen. Zij kunnen zich opgeven via e-mail vrijwilligerswerk@amerpoort.nl of telefoon 035 6475230.

${carousel}