Record aantal bezoekers Wintertocht

18 december 2015

De Wintertocht bij Amerpoort, op woensdag 16 en donderdag 17 december 2015, heeft een record aantal bezoekers getrokken.

 ${video}

Naar schatting hebben ruim 8000 mensen de Wintertocht bezocht, die afgelopen woensdag- en donderdagavond werd gehouden op het terrein van Nieuwenoord. Organisator Gert Jan Flik baseert zich bij deze schatting onder meer op de alleen al 4000 bekertjes chocolademelk die donderdagavond werden uitgedeeld bij boerderij De Huydecoper, onderdeel van de Wintertocht-route.

Het betekent een bezoekersrecord voor het evenement dat vijf jaar geleden voor het laatst werd gehouden. Deze alweer vijfde editie stond in het teken van het 60-jarig jubileum van Amerpoort en was opnieuw bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking een bijzondere avond te laten beleven.

${carousel}

Meer foto's vind je op de Facebook pagina van Amerpoort.

Hoewel de woensdagavond geplaagd werd door de regen, waren de reacties er niet minder enthousiast om. 'Het was weer prachtig opgezet! Ondanks het weer genoten van de prachtige tocht! Complimenten aan de organisatie en vrijwilligers!' was één van de vele opmerkingen op de Facebook-pagina van Amerpoort. Een ander schreef: 'Het was geweldig. Wij zijn van het vosseveld geweest met heel veel cliënten. Ze vonden het allemaal prachtig! Wat was er veel te beleven! Mijn complimenten!'

Vrijwilligers

Ruim 400 vrijwilligers hebben de Wintertocht mogelijk gemaakt, variërend van parkeerwachten tot acteurs, gehuld in de meest extravagante kostuums en creaties. De route was uitgezet met lichtjes. Voor mensen die toch de weg kwijt raakten werd de bijzondere vogeltrommelaar van Amerpoort ingezet, die bezoekers weer op het juiste pad wist te krijgen.

De meeste onderdelen van de tocht waren geheim gehouden. Bij binnenkomst liepen de bezoekers langs een rij verlichte Balinese ceremonieparasols naar het startpunt achter het hoofdgebouw. Daar werden ze ontvangen door de bakker en een enorme slagroomtaart, die alle wandelaars liet starten. Een metershoge engel verwelkomde de bezoekers en legde de wandeltocht uit.

Route

Langs de route kwamen bezoekers tal van attracties tegen: het koor NonStop (voorheen de zangers en zangeressen van Kinderen voor Kinderen), Slag- en Drumwerkgroep Excelsior, Jozef, Maria, de drie koningen en het koor de Hoge Noot in boerderij De Huydecoper, smartlappenkoor Rood & Rouge, oude ambachten en versnaperingen in het Cultureel Centrum, het Wintersportgebied in dagbestedinglocatie Het Binnenhof, het geuren- en belevingshuis in de gymzaal en het insectenbos waar feeën en heksen rondliepen.

Vermoeid maar tevreden staat organisator Gert Jan Flik vrijdagochtend voor het gebouw van dagbesteding Het Binnenhof. 'Nu alleen nog opruimen', zegt hij. En dan hopelijk over vijf jaar weer zo'n mooie Wintertocht. Een Facebooker vat het kernachtig samen: 'Genoten van een fantastische wintertocht! Het hield maar niet op. Het ene mooie na het andere. Ruim twee uur over gedaan. Iedereen bedankt voor al het werk'.