Gezellige drukte op zonovergoten jubileumfestival

09 oktober 2015

Honderden cliënten en verwanten bezochten vrijdag het grote jubileumfestival ter gelegenheid van 60 jaar Amerpoort.

Sommige bezoekers moesten er wel even voor in de rij staan, want het was druk om 11 uur in de ochtend. Honderden cliënten en verwanten bezochten vrijdag het grote jubileumfestival ter gelegenheid van 60 jaar Amerpoort.Op locatie Nieuwenoord in Baarn was een heus feestdorp gebouwd.

Belevingstent

Via de entree, waar iedereen persoonlijk welkom werd geheten door bestuurder Paul Willems, liepen de bezoekers het zonovergoten feestterrein op, dat was verbonden met het Cultureel Centrum. Naast een zweefmolen was er een grote tent in de vorm van een kerk, knipoog naar de katholieke wortels van Nieuwenoord. Hier konden cliënten genieten van de muzikale klanken van fluit, trompet, trombone en bas, vertolkt door onder meer leden van het voormalige Muziekcentrum voor de Omroep (MCO).

In de belevingstent werden alle zintuigen geprikkeld. Een aromajockey verspreidde geuren op verzoek, er waren smaakbelevingshapjes, muziek met meetrillende stoelen en dansvloer, een polaroidfotograaf en er kon geschminkt worden. In een andere tent was de 'silent disco' te vinden (dansen met een koptelefoon op) en in het Cultureel Centrum werd de prikkelarme muziekvoorstelling Ranjaconcert gegeven. Voor de inwendige mens werd gezorgd in de Fontein bar, er waren poffertjes en een frietkraam.

Expositie en film

Een speciale plaats was ingeruimd voor de film en expositie 'Als wij hen toerusten 2.0'. Prachtige, nieuwe portretten van alle cliënten die dit jaar 60 jaar bij Amerpoort wonen, hingen naast foto's van hen die in 1963 zijn gemaakt. In een speciale korte tekenfilm komen ook deze portretten terug. Komende week is de film te zien op AmerpoortTV en deze website.

Het festivalterrein wordt vanavond gebruikt voor een jubileumfeest voor medewerkers en vrijwilligers van Amerpoort. Meer over het jubileum: www.60jaarAmerpoort.nl

${carousel}