Naar het Filmfestival dankzij ABN Amro Foundation

29 september 2015

"We voelden ons net filmsterren!"

In augustus schonk de ABN Amro Foundation 40 vrijkaartjes voor de nieuwe bioscoop CineMec in Utrecht aan vrijwilligers en cliënten van Amerpoort. Onder de gelukkige winnaars cliënt Luc die samen met zijn moeder Merlijn vorige week de CineMac bezochten. Luc is 18 jaar en woont sinds begin 2015 op huize de Nachtegaal in Bosch en Duin. Hieronder een kort verslag van moeder Merlijn.

"Vorige maand verblijdden Amerpoort en ABN Amro mijn zoon Luc en ik met 2 kaartjes voor de film "de Surprise" in het nieuwe Cinemec theater in Utrecht. Op donderdag 24 september was het dan zover! En we vielen met onze neus in de boter want het Nederlands Filmfestival vond deels, in deze net geopende bioscoop, plaats! 

Nadat we hartelijk werden ontvangen door een groot team van ABN Amro vrijwilligers kregen we een heus rode loper moment. Gaaf, we voelden ons net filmsterren! We kregen een kopje koffie en thee en om 13:45 uur ging de grootste zaal open van dit theater! Maar liefst 650 plaatsen zijn hier beschikbaar. 

We zochten een plekje hèlemaal bovenin zodat we het goed konden zien. Tot onze grote verassing stond er een ABN Amro goodiebag klaar op onze stoel waar wat lekkers en wat drinken in zat! Daar hebben we lekker van genoten tijdens de voorstelling.  

Het was een spannende film over de dood en de liefde. Best ingewikkeld ook omdat er 4 talen in werden gesproken, Nederlands, Frans, Jindi en Engels! Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan vertolkten de hoofdrollen. Gelukkig viel er ook veel te lachen en voor we het wisten was de film alweer afgelopen.  

Na afloop van de film kregen we de volgende verassing. Hoofdrolspeelster Georgina Verbaan was speciaal voor deze dag naar het CineMec-theater gekomen om vragen van de mensen in de zaal te beantwoorden. Dat was nog eens leuk en bijzonder, een speler uit de film die je net gezien hebt zomaar op dat grote podium!

Luc had een vraag en stak elke keer zijn vinger op. Helaas werd het niet goed gezien vanaf het podium en dus besloot hij maar naar voren te lopen! Zo ver dat hij helemaal VOORAAN het podium stond! Hij mocht zijn vraag stellen en zelfs even met Georgina op de foto. Geweldig, zijn dag kon niet meer stuk! Helemaal blij en tevreden kwamen we weer in de entree bij de rode loper Georgina nog een keer tegen. Tsja, nog maar een keer met z`n drieën op de foto ;-) Deze dag kon nu helemaal niet meer stuk! 

Dank jullie wel ABN Amro en Amerpoort voor deze fantastische middag! We hebben allebei enorm genoten!"

Merlijn & Luc Hendriksen