Woongroep De Olmen

Een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm hebben gerealiseerd.

In Woongroep De Olmen wonen  jongeren met een verstandelijke beperking onder begeleiding. Amerpoort levert de gewenste ondersteuning met zorg op maat voor deze jongvolwassenen.

Woongroep De Olmen is een initiatief van ouders uit ‘t  Gooi die voor hun kinderen met een verstandelijke beperking een begeleide woonvorm hebben gerealiseerd. Met veel doorzettingsvermogen is door ouders dit prachtige appartementencomplex tot stand gebracht. Op 12 oktober 2017 werd de woonvorm officieel geopend.

Een veilige plek met een inspirerend klimaat waarin ruim aandacht is voor individualiteit, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. De jongeren die in deze woongroep samenwonen hebben een matige tot licht verstandelijke beperking.

Er is voor 22 jongeren woonruimte gecreëerd met 24 uur zorg en begeleiding waarin met elkaar zo zelfstandig mogelijk gewoond kan worden. Er zijn drie algemene ruimtes waar gegeten en gerecreëerd kan worden. Een veilige haven gekenmerkt door privacy, respect, huiselijkheid, goede zorg en optimale begeleiding op maat. Een plek waarvan je weet: “Hier ben ik thuis”, een plek onder de zon.

De Woongroep De Olmen is gelegen aan de Olmenlaan in het hartje van Bussum waardoor iedereen gebruik kan maken van de voorzieningen in het gezellige dorp. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding in de buurt.

Amerpoort levert de gewenste ondersteuning met zorg op maat voor deze jongvolwassenen. De medewerkers van Amerpoort kunnen gebruik maken van een zorgkantoor en alle voorzieningen die noodzakelijk zijn voor de slaapdienst.

Meer informatie

www.woongroepbussum.nl 

woongroepbussum@hotmail.com

Facebook: www.facebook.com/woongroepbussum

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau