Villa Forus

Een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm hebben gerealiseerd.

Een villa voor 12 bewoners die zelfstandig kunnen wonen met begeleiding van professionele zorg en met de sfeer van een ”eigen huis”. Elke bewoner heeft in dit huis zijn eigen appartement dat hij/zij naar eigen inzicht kan inrichten en de bewoner een maximale privacy geeft.

Buiten het eigen appartement zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes waar de bewoners gezamenlijk kunnen eten en/of recreëren. Een mooie grote tuin met gedeeltelijke overkapping en zwembad geeft de mogelijkheid om heerlijk te vertoeven als het weer te mooi is om binnen te zitten.

Villa Forus is een ouderinitiatief. Dat houdt in dat ouders in sterke mate betrokken zijn bij het thuis van hun kind. Deze betrokkenheid houdt onder meer in dat alle ouders lid zijn van de Vereniging Op Ons Zelf waar het afstemmen van collectieve belangen plaatsvindt. 

Ligging

De villa in Soest is gebouwd in 2009 op een locatie waar elk ander woonhuis ook gebouwd had kunnen worden. De woning staat in een mooie straat die aansluit op een kleinschalig winkelcentrum. Dit winkelcentrum is voorzien van alle gemakken, van supermarkt tot gezellige eetgelegenheden. Bewoners die van het openbaar vervoer gebruik maken, vinden dit op loopafstand.

Informatie

www.villaforus.nl

mailviawebsite@villaforus.nl

Routeplanner